Μητσοτάκης: Να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος 

Μητσοτάκης: Να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος 
ΒΟΥΛ Η- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

“Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου” υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ψήφο εμπιστοσύνης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ και τον κάλεσε να ψηφίσει τώρα το αφορολόγητο. “Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης” τόνισε.

Το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και την προσωπικό αριστερό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θέλησε να αμφισβητήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Χαρακτήρισε ταυτόχρονα το πακέτο μέτρων αμοκ προεκλογικής παροχολογίας και προκάλεσε εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

“Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων «θα» της νέας δημαγωγίας. Για τα κυβερνητικά «τυράκια» της τελευταίας στιγμής πριν από την «φάκα» της κάλπης, που τόσο τρέμει ο κ. Τσίπρας” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης δηλώνοντας βέβαιος ότι οι πολίτες στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής, βλέπουν μόνο τον πανικό της κυβέρνησης να πάει αλλού τη συζήτηση και άρα θα καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

“Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου” εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε επίσης ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλει να πεί και να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός εσείς αλλά δυσκολεύεται λόγω του αξιώματος του, “γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης”.

Χρησιμοποίησε μάλιστα μία αναλογία από τη διαφήμιση του Πάνου Καμμένου για τις ευρωεκλογές, παρομοιάζοντας τον Πολάκη με πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, καθώς καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε εξάλλου ότι εάν ο κ.Τσίπρας δεν ήταν Πολάκης δε θα κάλυπτε με τόσο απόλυτο τρόπο “την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού του υπουργού” όπως δεν έχει καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος. Μίλησε εκ νέου για φασιστικές συμπεριφορές, ενώ συνέδεσε και τη στάση της κυβέρνησης στο Μάτι.

“Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρινόντουσαν” είπε ο κ.Μητσοτάκης. “Το τι έγινε μετά είναι πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο. Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι” πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι “αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν επανέλαβε το δίλημμα “με τους πολλούς ή με τις ελίτ” και διερωτήθηκε “πως να τα πείτε κύριε Τσίρπα μου πως να μιλήσετε ξανά για την ελίτ. Εκτός αν συγχρωτίζεστε με τις ελίτ για να ρίξετε το σύστημα από μέσα όπως έλεγε ο Τρότσκι”.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης εξέφρασε τη λύπη του επειδή ο κ.Τσίπρας επιβάλλει σε όλους στο ΣΥΡΙΖΑ τον πολακισμό ως δείγμα πολιτικής, καλώντας τους να κρατήσουν μία στάλα ευγένειας και φιλότιμου. Σε αντίθεση εξάλλου με τον πρωθυπουργό που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο της κυβέρνησης, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στην ψηφοφορία δεν υπάρχει καμιά ύψιστη σκοπιμότητα, ούτε κάποια κεντρική απόφαση να υπερασπιστούν.

Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;” τους είπε. 

Εκτίμησε ότι οι πολίτες σε 18 ημέρες θα εναποθέσουν της ελπίδες τους στη ΝΔ. Υποστήριξε επίσης ότι η ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτείται πλέον, από την απεγνωσμένη αντιγραφή της ατζέντας της ΝΔ, αναφερόμενος στην αναθεώρηση των πλεονασμάτων που πλέον υποστηρίζει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη μείωση φόρων και τις 120 δόσεις, αν και όπως

Είπαμε, κύριε Τσίπρα, καταλαβαίνω γιατί μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος…αυτό κ.Τσίπρα πάει πάρα πολύ” είπε μάλιστα καυστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 

“Έχω νέα για εσάς κ. Τσίπρα. Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε 4 χρόνια τώρα. Ποιος διέλυσε τη μεσαία τάξη. Ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ. Ποιος πετσόκοψε τις συντάξεις κατά 38% για τους νέους συνταξιούχους” εκτίμησε πάντως.

Αναρωτήθηκε εάν είναι επιτυχία οτι ξανακατεβάζει το ΦΠΑ εκεί που τον βρήκε επί κυβέρνησης Σαμαρά. Υποστήριξε δε ότι δεν υπάρχει 13η σύνταξη, αλλά υπάρχει προεκλογικό επίδομα εξαγοράς των συνταξιούχων.

“Τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφορολόγητου” σχολίασε καλώντας εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ.

“Θα την ψηφίσετε ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις. Κάντε το τώρα. Δεν έχετε καμία δικαιολογία να το αρνηθείτε” είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι δεν το κάνει γιατί φοβάται μήπως εκτεθεί για άλλη μια φορά.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι επιμένει να διαστρεβλώνει τις δικές του θέσεις.

Διέψευσε ότι η ΝΔ έχει κρυφό ή νεοφιλελεύθερο σχέδιο και κατέθεσε το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας χιουμοριστικά να δοθεί στον πρωθυπουργό για να το μελετήσει λίγο.

Απάντησε και στις κατηγορίες του κ.Τσίπρα για τη στάση του υποψηφίου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ απέναντι στο σχέδιο παροχών της κυβέρνησης, στο οποίο ο Βαυαρός πολιτικός ήταν αρνητικός. Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ.Βέμπερ θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για τα πρωτογενή που δεν ήθελε να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το ερώτημα εάν πετύχουμε τη μείωση των πρωτογενών θα είναι καλό ή κακό για τη χώρα;

“Μόνο που δεν είπατε σήμερα γκόου μπάκ κ.Βέμπερ αλλά τον κ.Ορμπαν τον ξεχάσατε” σχολίασε επίσης και δήλωσε ότι μόνο η σύγχρονη κεντροδεξιά μπορεί να μιλά ταυτόχρονα για ασφαλή και δημοκρατική Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ Γκουαϊδό και απείλησε: “Θα πέσει κάποια στιγμή το καθεστώς Μαδούρο και θα μάθουμε τότε γιατί ιδρώνετε”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα