Κορωνάκης: Η εντολή είναι λύση εντός του ευρώ χωρίς λιτότητα

Σύνοδος Πρόεδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Στη φωτογραφία ο Γραμματέας της Κ. Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Σύνοδος Πρόεδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Στη φωτογραφία ο Γραμματέας της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ Τ. Κορωνάκης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή

Είμαστε πρόθυμοι για λύση αλλά με βάση την εντολή που πήραμε, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ Τ. Κορωνάκης μιλώντας στο mega το πρωί. Ο κ. Κορωνάκης αναγνώρισε ότι έχει χαθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση, αλλά όπως τόνισε «άξιζε τον κόπο» καθώς αν δεν είχε υπάρξει αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης οι συντάξεις θα είχαν ήδη μειωθεί και οι φόροι θα είχαν ήδη αυξηθεί.

«Το θέμα των εργασιακών είναι κομβικό. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα μοντέλο, όπου στην αγορά εργασίας οι συνθήκες είναι ζούγκλα» τόνισε και έθεσε ως κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. «Αυτό είναι το ελάχιστο και δεν μπούμε να κάνουμε πίσω» είπε και υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να κάνει περικοπές στις συντάξεις. Δεν γίνεται να πληρώνουν όλο οι ίδιοι και ίδιοι συνέχεια».

«Η εντολή ήταν λύση εντός Ευρώ, χωρίς λιτότητα και σε αυτά τα πλαίσια θα έπρεπε να έχουμε τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι μια διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά γίνεται με αυτούς τους όρους και γι αυτό έχει τη στήριξη της κοινωνίας» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος, είπε ότι «εάν η συμφωνία είναι ένας έντιμος συμβιββασμός δεν θα υπάρξει πρόβλημα να εγκριθεί από τα όργανα του κόμματος και να περάσει από τη Βουλή. ...Όλοι θα σεβαστούν τη συμφωνία, εάν είναι εντός των ορίων της εντολής που λάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network