Κορονοϊός: Και δεύτερη έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Κορονοϊός: Και δεύτερη έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Πλεύρης, Γκάγκα και Τσιόδρας συζήτησαν τα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και τους ελέγχους στην εστίαση. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού, με μπαράζ συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων στο Μαξίμου για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ εξετάζονται και νέα μέτρα, καταρχάς για τους ανεμβολίαστους.

Μετά την πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στην οποία αποφασίστηκε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση κορονοϊού, αλλά και εντατικοποίηση των ελέγχων σε εστίαση και διασκέδαση, πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα και δεύτερη έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, για το ίδιο ζήτημα. 

Σημειωτέον ότι αναμένεται σήμερα να σημειωθεί νέο ρεκόρ με πάνω από 5.000 κρούσματα. Υπενθυμίζεται δε ότι νωρίτερα το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρωνκατά του κορονοϊού, με έμφαση όμως στους ανεμβολίαστους, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ ταυτόχρονα πέταξε το μπαλάκι των ελέγχων στους καταστηματάρχες της εστίασης και της διασκέδασης, προκειμένου όπως είπε να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία και η κοινωνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα