Κουμουτσάκος: Οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ενωμένες απέναντι στην Τουρκία

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 είπε προέβλεψε πως η ένταση με την Άγκυρα εάν δεν παραμείνει έως έχει θα κλιμακωθεί και τόνισε ότι "οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να είναι ενωμένες σαν μια γροθιά" - Η διαφοροποίηση από τον Σαμαρά και οι σχέσεις τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

“Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι ενωμένο παρά την προεκλογική περίοδο σε περίπτωση απειλής, ο ελληνισμός θα είναι ενωμένος μια γροθιά”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την τοποθέτησή του για τις τουρκικές προκλήσεις.

Μέσω του σταθμού μας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους Ευρωπαίους να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και να επιβάλλουν κυρώσεις, ως επί το πλείστον οικονομικές στη γείτονα χώρα.

Όπως είπε “βλέπει” παρατεταμένη ένταση με την Άγκυρα η οποία -κατά τον ίδιο- ενδέχεται να αυξηθεί, να διαρκέσει όλο το καλοκαίρι ή να μετατοπιστεί η ένταση προς το Αιγαίο.

“Υπαρκτή ανησυχία και με περιεχόμενο. Υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Τουρκία αυτο-αποκλείστηκε στις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και έχει ως μόνο δρόμο την ένταση” δήλωσε χαρακτηριστικά. Ζήτησε επίσης να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και να μην υπάρξει κενό στις αντιδράσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Διαφοροποιήθηκε επίσης από τη γραμμή Σαμαρά που δήλωσε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. "Η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας και θα αισθανόμαστε πάντα ότι ανήκει στη δική μας ιστορία, στον δικό μας πολιτισμό, στη δική μας παράδοση. Η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, το ξέρουμε όλοι, αλλά εμείς οφείλουμε να τιμάμε, να σεβόμαστε και να κάνουμε κάθε κίνηση που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην αγαπητή μας την ξεχωριστή και ιστορική Μακεδονία" σημείωσε.

Σε σχέση με την ενημέρωση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο μίλησε για λειτουργικό κανάλι επικοινωνίας με τον Υπουργό Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες και αβάσιμες οι διεκδικήσεις της Τουρκίας

Η Άγκυρα ξεκινά αύριο τον "Θαλασσόλυκο" με πραγματικά πυρά σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο

Προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974

SHARE:

24Media Network