Κουσουρής κατά ΚΙΝΑΛ: Φέρει ευθύνες για άνοδο του φασισμού – Να αποσύρει την αφίσα

Κουσουρής κατά ΚΙΝΑΛ: Φέρει ευθύνες για άνοδο του φασισμού – Να αποσύρει την αφίσα
Κουσουρής κατά ΚΙΝΑΛ: Φέρει ευθύνες για άνοδο του φασισμού - Να αποσύρει την αφίσα

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Κουσουρή που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από Χρυσαυγίτες το 1998, κατά του ΚΙΝΑΛ, το οποίο χρησιμοποίησε το όνομα και την φωτογραφία του για να καλέσει στην σημερινή συγκέντρωση στο Εφετείο χωρίς να πάρει την άδειά του.

Ο Δημήτρης Κουσουρής, το 1998 σαν μέλος κι εκπρόσωπος ενός μεγάλου κινήματος φοιτητών και εργαζομένων, βίωσε την φασιστική βία της Χρυσής Αυγής, ως απόπειρα δολοφονίας εναντίον του που τον οδήγησε τότε στην Εντατική.

Το ΚΙΝΑΛ χρησιμοποίησε την φωτογραφία, το όνομά του και την ημερομηνία του περιστατικού ξυλοδαρμού του για να καλέσει τους πολίτες να παραβρεθούν στο Εφετείο Αθηνών, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Κουσουρή για το γεγονός ότι, αφενός δεν ρωτήθηκε για την χρήση του ονόματός του ως συμβόλου του ΚΙΝΑΛ, αφετέρου δεν είχε λάβει καμία υποστήριξη όταν το 1998 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ολιγώρησε μπροστά σε αυτή την βάναυση φασιστική επίθεση εναντίον του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος πληρέστερα:

“Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφερα πάντοτε βαρέως την ετικέτα του θύματος της φασιστικής βίας ήταν γιατί, μεταξύ άλλων, αποτελεί στοιχείο μιας δημόσιας εικόνας που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ανεξάρτητα από τη δική μου βούληση, εμπειρία και αντίληψη. Παραμονές της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, μου έλαχε να δω μια φωτογραφία και το όνομά μου ακόμα και σε αφίσα του ΚΙΝΑΛ που καλεί στην αυριανή συγκέντρωση της Τετάρτης -κάτι για το οποίο ούτε ρωτήθηκα, ούτε συναίνεσα. Επειδή, για λόγους που εξήγησαν ήδη στα σόσιαλ μήντια πολλοί φίλοι και σύντροφοι, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998, ζητώ από το ΚΙΝΑΛ να αποσύρει τη συγκεκριμένη αφίσα…

…Όλοι αύριο στο εφετείο!”

Προς επίρρωση των λεγομένων του Δημήτρη Κουσουρή, έρχεται η εξιστόρηση της εμπειρίας του κ. Ανδρουλιδάκη που ήταν τότε παρών:

” […] Εξω από τα δικαστήρια, ο Δημήτρης Κουσουρής (κατά fb κόσμον Dimitri Soukourin), σπουδαίος ιστορικός σήμερα, συνδικαλιστής φοιτητής τότε, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τα τότε τάγματα εφόσδου της ΧΑ, του «Περίανδρου», του Παναγιώταρου και άλλων, με λοστούς και ρόπαλα ενώ έπινε τον καφέ του, υπό τα νυσταλέα βλέματα των αστυνομικών που είχε ορίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να φυλάνε τον χώρο. Εμεινε για πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου, τις ίδιες εβδομάδες κατά τις οποίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα για να βρει ποιοι έκαναν την επίθεση, μέχρι που το βρήκαν οι ίδιοι οι δικηγόροι του. Στη συνέχεια, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πάντα, οι δολοφόνοι διέφευγαν επί χρόνια της σύλληψης, μέχρι που ο επικεφαλής τους βαρέθηκε και παραδόθηκε μόνος του.

Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να ζητά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ακόμα λέω εγώ κι αν έχει για κοινοβουλευτικό εκπρόωπο τον Λοβέρδο, που διαπόμπευε δημόσια τις οροθετικές γυναίκες. Αλλά να βγάζει το ΚΙΝΑΛ αφίσα με την οποία να μας καλεί να είμαστε στο Εφετείο «για τον Δημήτρη Κουσουρή», με τη φωτογραφία του και χωρίς τίποτα άλλο, ξεπερνά ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία.

Μερικές φορές, χρειάζεται απλά να το βουλώνουμε”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα