Κουτσούμπας: Εκπαιδευτικό μεσαίωνα φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμεώς

Κουτσούμπας: Εκπαιδευτικό μεσαίωνα φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμεώς
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Σκληρή κριτική από τον Δημήτρη Κουτσούμπα κατά του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως. "Στόχος η εμπορευματοποίηση των σχολικών μονάδων" τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Για «εκπαιδευτικό μεσαίωνα» που επιβάλλετε στην εκπαίδευση μίλησε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισήμανε ότι   «αντι να ασχολείστε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια σας έπιασε πρεμούρα για το πώς θα υποβαθμίσετε και να εμπορευματοποιήσετε την παιδεία». Σημείωσε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου το αποτέλεσμα θα είναι «να ψάχνουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί επιπλέον πόρους για το πώς θα καλύψουν τις ανάγκες τους». Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «ανοίγετε τον δρόμο να μπαίνει εισιτήριο σε δραστηριότητες στα σχολεία» και «να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και να διοργανώνει προγράμματα». Αναφερόμενος στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης τόνισε πως  «βλέπετε τα βρέφη και τα νήπια με όρους παραγωγικότητας». Επισήμανε όμως παράλληλα ότι το ΚΚΕ θα προσαρμόσει την δράση του ώστε «τα παιδιά του ελληνικού λαού να μην γίνουν καύσιμη ύλη για τις ορέξεις του ΣΕΒ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την απορία για το τι είδους εκπαίδευση θέλει η κυβέρνηση. Αναρωτώμενος αν επιθυμεί «να μπουν διδακτικά αντικείμενα στο γήπεδο με αντικείμενο την εργασία στις καφετέριες». Σημείωσε πως  «δεν ακούτε τι λένε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς» αλλά αντίθετα «καταντήσατε να απειλείτε με κατακράτηση μισθού τους εκπαιδευτικούς» γιατί δεν δέχονται μια «αξιολόγηση – μαιμου». Θύμισε πως «οι εκπαιδευτικοί κράτησαν ανοιχτό το σχολείο όταν εσείς διαφημίζατε μάσκες και παγουρίνο». Ζήτησε μάλιστα μαζικούς διορισμούς αφού «ο Σεπτέμβρης έρχεται και θα έρθει πάλι με πολλά προβλήματα και πάρα πολλά κενά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version