Κουτσούμπας: Θα δώσει το "παρών" στη δίκη της ΧΑ την Τετάρτη

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας. Τι δήλωσε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση που καλούν συνδικάτα, σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι».

Κουτσούμπας: Οι μαθητές έχουν δίκιο

Την ίδια αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των μαθητών τόνισε: «Οι μαθητές έχουν δίκιο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί συνολικά, οι γονείς τους, όλος ο ελληνικός λαός, τάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους.

Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Τα παιδιά ζητάνε να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι λείπουν, να γίνουν νέοι διορισμοί των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία.

Είναι δίκαια αιτήματα. Σε αυτά είμαστε μαζί τους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεγαλύτερες οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής και την έκφραση της σταθερής μας αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχουν μεγαλώσει οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Πομπέο και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, που περικλείει μεγαλύτερους κινδύνους και για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι.

Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του ΚΚΕ και τον σύντροφο γενικό γραμματέα είναι στο πλαίσιο μιας σειράς τακτικών συναντήσεων με το κόμμα. Είχαμε διαβουλεύσεις για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο. Συζητήσαμε επίσης τον πολλαπλασιασμό των εστιών έντασης στον κόσμο πηγαίνοντας όλο και πιο κοντά στις αμερικανικές εκλογές», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς έχουμε κοινό με το Κόμμα την διαφύλαξη της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και έχοντας πάντα ως σταθερό για μας το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην περιοχή και «την επιμονή της ηγεσίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την εξάλειψη του Παλαιστινιακού ζητήματος και της Παλαιστινιακής υπόθεσης στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του προέδρου Τράμπ για απόσπαση περισσότερων οφελών πηγαίνοντας προς τις προεδρικές εκλογές».

«Η εξομάλυνση των σχέσεων μερικών αραβικών κρατών που είδαμε το τελευταίο διάστημα είναι μια προέκταση της "συμφωνίας του αιώνα" που ανήγγειλε ο Τράμπ το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε.

«Επίσης τονίσαμε για την στάση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σχετικά με τις εξελίξεις, (ότι) παρά όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται από το Ισραήλ και την άγρια πολιτική των ΗΠΑ και μπροστά στις εξελίξεις στην ΕΕ, εξακολουθούμε να είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στις διαπραγματεύσεις ως τον μόνο δρόμο για την επίτευξη της ειρήνης. Μιλάμε για διαπραγματεύσεις στα πλαίσια μιας διεθνούς διάσκεψης ειρήνης, υπό την αιγίδα του διεθνούς κουαρτέτου, χωρίς καμία μονοπώληση αυτής της αιγίδας από τις ΗΠΑ. Και πάντα με βάση τις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας που αφορούν την δική μας υπόθεση, δηλαδή την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967», πρόσθεσε.

«Αυτά τόνισε ο Μ.Αμπάς στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γι' αυτό λέμε ότι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, είναι να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν την διεθνή νομιμότητα, και να προστατεύσουν το δικαίωμα και την αρχή της αυτοδιάθεσης των εθνών και να τερματίσουν αυτή την ιστορική αδικία από την οποία υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 72 χρόνια», τόνισε.

«Επίσης αναφερθήκαμε στις σταθερές θέσεις αρχών του ΚΚΕ που αφορούν στην δική μας υπόθεση. Επίσης ακούσαμε από τον γενικό γραμματέα αναλύσεις που αφορούν την περιοχή μας και τον κόσμο. Θεωρούμε ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις σε ό,τι αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και πολιτικές. Γι' αυτό απευθυνόμαστε μέσω του κόμματος στον ελληνικό λαό και γι' αυτό λέμε να διαφυλαχθεί και να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό με το δικαίωμά του στην ελευθερία, με την δική του υπόθεση», κατέληξε ο Μ. Τουμπάσι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Κουτσούμπας
SHARE:

24Media Network