Κουτσούμπας: Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό και την αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής

Κουτσούμπας: Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό και την αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Έκανε λόγο για "ομαδικό εμπλουτισμό" των κανόνων της ΕΕ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις και κατακεραύνωσε την "απόπειρα συγκάλυψης" των υποκλοπών εναντίον του ΚΚΕ, από το 2016.

“Τη μομφή του το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και 4 χρόνια κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα”, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, αναφέροντας πως το κόμμα του έχει κάνει καταγγελίες για παρακολουθήσεις εναντίον του, από το 2016.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών μίλησε για ευθύνες του πρωθυπουργού που “δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές”. “Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για όλες τις υποθέσεις” είπε και συμπλήρωσε πως “τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις”.

“Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών ούτε εσείς της κυβέρνησης που συμπεριφέρεστε σα να μην τρέχει τίποτα αλλά κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βάλατε την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο”, ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “εσείς από την άλλη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, έχετε βάλει την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του βούρκου, των παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης. Αλλά αυτό τον βούρκο δεν το ακουμπάει κανείς σας όχι για να μη λερωθείτε, αυτό άλλωστε έγινε όταν τον διαμορφώσατε. Καυγάδες, αντιπαραθέσεις, βαριές κουβέντες, χαρακτηρισμοί περίσσεψαν εδώ μέσα. Αλλά οι νόμοι, οι οδηγίες, οι κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν υποκλοπές και παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” παραμένουν κάτω από το χαλί. Τσιμουδιά για όλα αυτά από όλους σας. Μιλάμε για τον νόμο συγκεκριμένα του 1994 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες. Αυτόν τον νόμο έχετε όλοι σας εμπλουτίσει με βάση και το ανάλογο αντιδραστικό ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο και φυσικά αυτή τη νομοθεσία την έκανε πιο αντιδραστική με τη σειρά της η ΝΔ με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις”.

“Κάνετε ότι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που είτε καθοδηγεί είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις όπως αυτή των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και των πρόσφατων στοιχείων βέβαια που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ”, είπε.

Σε μια προσπάθειά του να εξισώσει τις πολιτικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συγκεκριμένα πως: “Τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ”.

“Όλοι μαζί υπερασπίζεστε τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων” επανέλαβε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ κάνοντας ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι “τα ρίχνει όλα στον κ. Μητσοτάκη μη και βγει το συμπέρασμα ότι το αυτό το αίσχος έχει και τη σφραγίδα του”.

γιατί δεν κάνατε μομφή για τη διαχείριση της πανδημίας;

“Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την οποία χάθηκαν τόσες ζωές; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία; Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε το ψήφισμα που καλούσε τα κράτη-μέλη να αυξήσουν τους εξοπλισμούς προς τον Ζελένσκι που φρέθει στους κόλπους του ναζί. Μαζί ψηφίσατε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό. Την ημέρα που μίλησε ο εκπρόσωπος του Αζόφ μόνο το ΚΚΕ έλειπε από τη Βουλή”, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στους νόμους που είχαν περάσει επί κυβέρνησης Τσίπρα. “Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον νόμο για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο και περιέχει ρυθμίσεις για το φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, τη ψηφιακή κάρτα εργασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παρακολουθήσεις κλπ; Ο νόμος περιείχε πολύ φακέλωμα. Αυτό δεν πήγε πολύ καλά κύριε Χατζηδάκη. Αλλά εσείς του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσατε τις μισές από αυτές τις ρυθμίσεις”, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

“Η ίδια η PEGA αναφέρει πως 14 χώρες εμπλέκονται στην αξιοποίηση του παράνομου λογισμικού. Ακόμη και η κυβέρνηση της Ισπανίας που έχει ως πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε πως παρακολούθησε 18 άτομα που εμπλέκονταν με δράσεις αυτονομιστών. Ψηφίσατε όλοι μαζί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που λέει ότι τα λόμπι είναι συστατικό της Δημοκρατίας”, είπε ακόμη.

“Το δίλημμα για τον λαό μπορεί να είναι ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό ή στην αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής; Ή να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του;”, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κι σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει “αξιακές διαφορές” με τα άλλα κόμματα. “Όταν όλοι οι άλλοι θα τρώτε και θα πίνετε όχι “στην υγειά της αχάριστης”, ούτε “στην υγειά της επόμενης”, όπως λέει το τραγουδάκι, αλλά ξεζουμίζοντας πάλι τον λαό, το ΚΚΕ θα είναι πάλι εδώ”, δήλωσε, κάνοντας αναφορά στο γνωστό λαϊκό τραγούδι.

βλέπετε τους νέους σαν κουκιά

“Βλέπετε τους νέους σαν κουκιά και τους εμφανίζεστε ως εργολάβοι λύσεων. Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης όπως και ο κ. Τσίπρας με το σποτάκι του που λέει ότι με μια ψήφο η νεολαία θα πάρει τη ζωή στα χέρια της. Τι ζητάτε από τους νέους, να σας παρακολουθούν να ψηφίζετε νόμους σαν τους μνημονιακούς; Πού πήγε η άμεση Δημοκρατία; Αντιμετωπίζετε περίπου ως ανίκανη μια νεολαία που πάλεψε για μέτρα προστασίας από την πανδημία, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, απήργησαν, βρέθηκαν στον δρόμο”, είπε ακόμα. “Η μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα