Κουβέλης: "Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική"

Δηλώσεις του προέεδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη μετά την ενημέρωση της ΚΟ για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI)
Δηλώσεις του προέεδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη μετά την ενημέρωση της ΚΟ για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τον τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε τις προωθούμενες αλλαγές και συμπληρώσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

"Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνεχίζοντας:

"Υπήρξαν χειρισμοί και ενέργειες  που περιόρισαν την δυνατότητα να αξιοποιείται και να γίνεται σεβαστή  η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς ως ενισχυτικό στοιχείο των  διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ώστε να διορθώνονται λάθη, που εξάλλου  έχουν ομολογηθεί - και να προωθούνται οι διεκδικήσεις της χώρας. Όλα αυτά μάλιστα  την ώρα που η χώρα χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συμπαράταξη, για να προωθήσει αλλαγές, τροποποιήσεις και συμπληρώσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότησή της.

Αντί γι΄αυτή τη συμπαράταξη, δημόσιες υποθέσεις αντιμετωπίσθηκαν με στενή κομματική και αντιδημοκρατική αντίληψη.

Είχαμε πει πολλές φορές ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση πρέπει να αντανακλάται στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Η παραμονή μας στην Κυβέρνηση θα μετέτρεπε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια στήριξη χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αντίκρισμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας  και της κοινωνίας.

Η χώρα πρέπει να  δώσει τη μάχη για την παραμονή  της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με το δικό της διακριτό στίγμα. Δεν απομακρύνεται κατ' ελάχιστον από την πολιτική των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων  με κοινωνικό πρόσημο και περιεχόμενο. Δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτηση των λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η παρουσία μας σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ενεργή, θα είναι και αντίθετη  σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς, αντιδημοκρατικές ενέργειες, αλλά και λαϊκιστικές αντιλήψεις. Η πολιτική μας θα  υπηρετεί την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η Δημοκρατική Αριστερά  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την  ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού και σοσιαλιστικού χώρου. Η έκφραση αυτού του χώρου καθίσταται τώρα  περισσότερο από κάθε φορά αναγκαία  για την κοινωνική και  τη δημοκρατική  λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας. Τον δικομματισμό και τον διπολισμό τον πληρώσαμε ακριβά. Μόνο ως καρικατούρα μπορεί να υπάρξει πάλι. Και αυτό πρέπει να αποκρουσθεί.

Η Δημοκρατική Αριστερά δύναμη ευθύνης και δημοκρατίας, δύναμη των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων θα είναι  στις επάλξεις του αγώνα  για την ευρωπαϊκή προοπτική  της χώρας. Ας το επαναλάβω, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουβέλης: Δεν μετέχουμε στη κυβέρνηση αλλά στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

SHARE:

24Media Network