Κυκλοφοριακό: Σχέδιο “Ανάσα για την Αθήνα” – Νέος “πράσινος” δακτύλιος

Κυκλοφοριακό: Σχέδιο “Ανάσα για την Αθήνα” – Νέος “πράσινος” δακτύλιος
Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Επιστρέφει ο δακτύλιος στις 25 Οκτωβρίου με νέα μορφή. Αναπροσαρμογή στο ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων και θεσμοθέτηση Παρατηρητηρίου Μεταφορών στην Αττική.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με την κωδική ονομασία “Ανάσα για την Αθήνα”, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Όπως είπε στο Real FM το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο περιλαμβάνει τρία βασικά, άμεσα και μακροπρόθεσμα, μέτρα.

Το πρώτο μέτρο αφορά στην επαναφορά του δακτυλίου, αλλά όχι όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. “Θα το ονομάσουμε ‘καθαρό δακτύλιο’. Θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου. Αυτός είναι ο δακτύλιος θα βασίζεται σε πρώτη φάση στη λογική των μονών- ζυγών. Αλλά με μία θεμελιώδη διαφορά: Τέρμα οι χιλιάδες εξαιρέσεις και κομμένα όλα τα ‘παραθυράκια’. Σήμερα δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Τα μόνα αυτοκίνητα, που θα μπορούν να εξαιρεθούν, είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε πράσινο δακτύλιο, καθαρό δακτύλιο”, δήλωσε ο κ.Καραμανλής.

Το δεύτερο μέτρο αφορά στην αναπροσαρμογή του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων.

“Αυτή τη στιγμή το ζήτημα που υπάρχει με την τροφοδοσία δημιουργεί πραγματικό έμφραγμα στο στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε το ωράριο και να αλλάξουμε και να απομακρυνθούμε από τη λογική της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά μήκος συγκεκριμένων οδών και να ξέρει ο καθένας πότε πρέπει να κάνει τροφοδοσία και πώς πρέπει να κάνει την τροφοδοσία”, εξήγησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το τρίτο μακροπρόθεσμο μέτρο του σχεδίου “Ανάσα για την Αθήνα”, αφορά στη δημιουργία Ενιαίου Παρατηρητηρίου Μεταφορών στην Αττική. Όπως ανέφερε ο κ.Καραμανλής πρόκειται για μία πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Αυτός ο θεσμοθετημένος ενιαίος φορέας θα διασφαλίζει το συντονισμό, καθώς στο κυκλοφοριακό εμπλέκονται οι δήμοι του λεκανοπεδίου, η περιφέρεια και δύο υπουργεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα