Λευτέρης Χρυσοφάκης: Το μέλλον μας ανήκει, είμαστε “καταδικασμένοι” να πετύχουμε

Λευτέρης Χρυσοφάκης: Το μέλλον μας ανήκει, είμαστε “καταδικασμένοι” να πετύχουμε

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης γράφει για την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και το στοίχημα της παράταξης.

Μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες άλλαξαν πολλά για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Το κάλεσμα σε ενότητα της Φώφης Γεννηματά μέσα από το νοσοκομείο, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια,  η στάση όλων των υποψηφίων προέδρων και η εκλογή του νέου  προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο για την παράταξη.

Ο θάνατος της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού  προς το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Προσωπικά ήμουν βέβαιος ότι η στροφή των πολιτών προς την παράταξη μας ερχόταν, υπήρχαν σημάδια για αυτό και είχε γίνει σοβαρή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ορίζοντες μπροστά μας είναι ανοιχτοί. Το στοίχημα είναι μεγάλο για την προοδευτική παράταξη.

Το μέλλον μας ανήκει, είμαστε ” καταδικασμένοι” να πετύχουμε.

Με ενότητα και σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές.

  • Σε πρώτη φάση επιβάλλεται να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα των πολιτών : Τι μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ για μας;
    Να δώσουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, η μεγάλη ανεργία και ιδίως των νέων, η φυγή τους στο εξωτερικό, το σύστημα υγείας, η παιδεία, οι συντάξεις  των ηλικιωμένων που πρέπει να είναι αξιοπρεπείς.
    Έχουμε χτίσει ένα σημαντικό “οπλοστάσιο” προτάσεων με δεκάδες εκδηλώσεις και τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται και υπό τη νέα ηγεσία.
    Είμαστε κόμμα ουσίας και όχι διαμαρτυρίας.
  • Ένα δεύτερο σημείο είναι η αυτοοργάνωση. Η επαναλειτουργία των οργανώσεων μας σε όλη την Ελλάδα, το ψηφιακό κόμμα, η διενέργεια του συνεδρίου μας ενωτικά και μαζικά, μπορούν να δώσουν μια ακόμη ώθηση προς τα εμπρός.
  • Και τρίτο η διατήρηση της πολιτικής μας αυτονομίας, γραμμή που συνεχίζεται και δυναμώνει.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάμε καλά, δεν πρέπει να μας πτοούν ούτε οι επιθέσεις “φιλίας”, ούτε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Δεν πρέπει όμως και να επαναπαυόμαστε γιατί είναι προφανές ότι στο πολιτικό παιγνίδι δεν παίζουμε  μόνοι μας.  Έχει πολλούς παίκτες και ο δρόμος μέχρι τις κάλπες και την καταγραφή σε αυτές της ανόδου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ είναι μακρύς και δύσβατος.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να δείξουμε ξανά έναν νέο δρόμο στους πολίτες για μια διακυβέρνηση με ποιότητα, για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την πολιτική μας αυτονομία και να θέσουμε τον πήχη ψηλά.

Περισσότερο αυτόνομοι, σημαίνει να βγούμε πιο δυνατοί, ισχυροί μέσα από τις επόμενες εκλογές.

Θα το καταφέρουμε με ενότητα και πολύ δουλειά.

*Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ, πολιτευτής Α’  Πειραιά, επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα