Λιανεμπόριο: Νέα μέτρα στήριξης σήμερα – Επικοινωνία Μητσοτάκη με εμπόρους Θεσσαλονίκης

Λιανεμπόριο: Νέα μέτρα στήριξης σήμερα – Επικοινωνία Μητσοτάκη με εμπόρους Θεσσαλονίκης
Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει, τόνισε η Αρ. Πελώνη, προαγγέλλοντας νέο οριζόντιο βοήθημα. Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο, προκειμένου να αποσοβηθεί η κρίση με το λιανεμπόριο, αλλά επιμείνει στην απόφαση να παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη κλειστά.

Οριζόντιο βοήθημα που θα ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με πληροφοριες η επικοινωνια πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Κατά τη συνομιλία τονίστηκε ότι η απόφαση ήταν των γιατρών και όχι της κυβέρνησης και ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως τη Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή, όπως ανακοινωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδικότερα η κ. Πελώνη απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε:
“Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.”

Να σημειωθεί πως, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης νωρίτερα διαβεβαίωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα της συμπρωτεύουσας θα τηρήσουν τη νομιμότητα, αλλά εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, θα εξετάσουν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων τους.

Ο κ. Φιλιππίδης το πρωί είχε συνομιλήσει και με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα