Lockdown: Το σχέδιο για την εστίαση από τα μέσα Απριλίου 

Lockdown: Το σχέδιο για την εστίαση από τα μέσα Απριλίου 
Στιγμιότυπα από καφέ και καταστήματα εστίασης Eurokinissi

Από τις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει το λιανεμπόριο και ελπίζει να κάνει τα πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών στην εστίαση από τις 16 Απριλίου 

Το lockdown παίρνει παράταση για μία επιπλέον εβδομάδα, ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού σε βήματα, με πρώτο το λιανεμπόριο, δεύτερα γυμνάσια- λύκεια και τρίτη την εστίαση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το News 24/7, η κυβέρνηση θέλει να ακούσει τον εμπορικό κόσμο, που ζητά κανονικό άνοιγμα της αγοράς και όχι click away, αλλά ταυτόχρονα θέλει να δείξει ότι λαμβάνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι εξετάζεται το σενάριο για καταναλωτικά ψώνια εντός των ορίων του δήμου κατοικίας ή σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σπίτι, όπως ισχύει σήμερα για τις αγορές τροφίμων, με SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 άπαξ ημερησίως και με χρονικούς περιορισμούς.

Στις 29 Μαρτίου θέλει η κυβέρνηση να επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές του γυμνασίου και ιδίως του λυκείου, καθώς ειδικά για τη Γ Λυκείου δεν υπάρχει δυνατότητα μεγάλης παράτασης του σχολικού έτους, αφού θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι και πανελλαδικές εξετάσεις. Θα ακολουθήσουν τα δημοτικά σχολεία.

Από τις 16 Απριλίου, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει το πρώτο βήμα για το άνοιγμα της εστίασης. Και συγκεκριμένα να ανοίξουν μόνο εστιατόρια και καφέ, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι. Αλλά και επιδότηση των επιχειρήσεων προκειμένου να διεξάγουν τακτικά υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους.

Στόχος είναι έστω ένα τμήμα της εστίασης να δουλέψει το διάστημα που θα απομένει μέχρι το Πάσχα και η ελπίδα της κυβέρνησης είναι ότι καθώς οι εμβολιασμοί θα προχωρούν εν τω μεταξύ, το Μάιο θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά και η εστίαση, αλλά και να ανοίξει η νυχτερινή διασκέδαση, πάνω στην ώρα για την υποδοχή των πρώτων τουριστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα