Ματαρέλα για κορονοϊό: "Όχι στους εθνικούς εγωισμούς, απαιτείται ενιαίο αίσθημα ευθύνης"

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έκανε λόγο για την ανάγκη ενιαίου αισθήματος ευθύνης, μακριά από εθνικούς εγωισμούς, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. (Paolo Giandotti/Press and Communication Office of the Presidency of the Republic via AP)
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έκανε λόγο για την ανάγκη ενιαίου αισθήματος ευθύνης, μακριά από εθνικούς εγωισμούς, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. AP

Στην ανάγκη για ενωμένη και αλληλέγγυα αντίδραση στην Covid 19 αναφέρθηκε σε νέο μήνυμά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

"Η διεθνής ισχύς του δικαιώματος στην υγεία μας καλεί να δείξουμε παγκόσμιο, ενιαίο αίσθημα ευθύνης, βάζοντας στην άκρη εθνικούς εγωισμούς και κάθε είδους προνόμια", τονίζει ο Ιταλός πρόεδρος.

"Η ανθρωπότητα έχει τα αναγκαία μέσα για να εξαλείψει τον ιό αυτό, όπως και για να εξαλείψει ασθένειες και δυσκολίες που έχουν διαδοθεί ιδιαίτερα στις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη", συμπληρώνει.

ADVERTISING

"Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας αποτελούν στυλοβάτες των κοινωνιών μας. Η ποιότητα ζωής, αλλά και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου συνδέονται στενά με την ευρύτητα και την χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στο σύστημα υγείας", υπογραμμίζει ο Ματαρέλα, σύμφωνα με τον οποίο "οι ευχαριστίες των ημερών αυτών και η ευγνωμοσύνη πρέπει να μετατραπούν σε μια διαρκή και μακρόπνοη στήριξη από την κοινωνία μας".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΠηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιταλία
SHARE:

24Media Network