Με έγγραφα για όνομα, σχολικά βιβλία, γλώσσα απάντησε η Μπακογιάννη σε Κοτζιά

Με έγγραφα για όνομα, σχολικά βιβλία, γλώσσα απάντησε η Μπακογιάννη σε Κοτζιά
Η Ντόρα Μπακογιάννη καταθέτει έγγραφα στη Βουλή Eurokinissi

Κατέθεσε απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, επιστολή της στον πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, αντικρούοντας τις αιτιάσεις Κοτζιά.

Με την κατάθεση τριών τεκμηρίων που φωτίζουν τους χειρισμούς της ως υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην πΓΔΜ απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη στις καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για διαπραγμάτευση του ονόματος Σκόπια-Μακεδονία από τη ΝΔ.

Η κυρία Μπακογιάννη κατέθεσε στη Βουλή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με το ελληνικό βέτο, όπου αναφέρεται ότι ουδέποτε η ελληνική πλευρά ουδέποτε αποδέχτηκε το όνομα Σκόπια-Μακεδονία. Επίσης, κατέθεσε στα πρακτικά επιστολή που είχε αποστείλει το 2008 στον τότε υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι όπου ξεκαθάριζε ότι Ελλάδα δεν αποδέχεται να υπάρξουν κοινές επιτροπές με τη γειτονική χώρα για τα σχολικά βιβλία.

Επιπλέον, έφερε σε γνώση της Βουλής μη διαβαθμισμένο έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπου ο τότε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι διαμαρτύρεται ότι «οι Έλληνες επιμένουν στο θέμα της ιθαγένειας και θέλουν να βάλουν χέρι στη γλώσσα μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα