Με επιθέσεις στην αντιπολίτευση και το Μακεδονικό οι επιστολές των “6”

Με επιθέσεις στην αντιπολίτευση και το Μακεδονικό οι επιστολές των “6”

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η επίθεση στην αντιπολίτευση και το Μακεδονικό είναι μεταξύ των θεμάτων που αναφέρονται στις επιστολές που έστειλαν στο προεδρείο της Βουλής, οι έξι βουλευτές που επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται με του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ανάγκη υπέρβασης των «παραπλανητικών ετικετών» Αριστερά, Κέντρο και Δεξιά προκειμένου να υπηρετούν «μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους» η Κατερίνα Παπακώστα συνοδεύει την επιστολή της με την οποία γνωστοποιεί ότι η ψήφος της προσμετρείται πάντα στην συμπολίτευση. Επίθεση στην αντιπολίτευση για διάθεση «πρόκλησης εντυπώσεων» μέσω της αμφισβήτησης της δεδηλωμένης έκανε ο Σπύρος Δανέλλης στην δική του αντίστοιχη επιστολή, ενώ ο Κώστας Ζουράρις επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει ο,τιδήποτε σχετίζεται με το Μακεδονικό.

Η Κ. Παπακώστα θύμισε ότι κατά το παρελθόν είχε θέσει το ζήτημα των ελλείψεων του Κανονισμού της Βουλής για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών. «Ο ανεξάρτητος βουλευτής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αντιπροσωπεύει αξιοπρεπώς και με επάρκεια τους πολίτες στο Κοινοβούλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά η Κ. Παπακώστα παρατηρώντας ότι όταν η ίδια έθεσε τα ζητήματα αυτά δεν εισακούστηκε, όμως «τώρα που το πρόβλημα άγγιξε και τις κοινοβουλευτικές ομάδες, το ζήτημα απασχολεί όλους».

Η Κ. Παπακώστα πρόσθεσε ακόμα ότι «θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή μου, όπως πρέσβευε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να πω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υπηρετήσουμε μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, υπερβαίνοντας τις παραπλανητικές «ετικέτες» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς». Η Κ. Παπακώστα επισήμανε την «θλιβερή πραγματικότητα» της στάση πολιτικών αρχηγών που «αντιμετωπίζουν ως res τους αντιπροσώπους του Έθνους και αυτό είναι η απόδειξη του ιδιαίτερα μικρού πολιτικού τους αναστήματος».

Ο Σπ. Δανέλλης υπενθύμισε όσα έγιναν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ σχολιάζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση συνεπικουρούμενη από κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, με προφανή σκοπό την πρόκληση εντυπώσεων, αμφισβήτησε το ότι η συμπολίτευση διαθέτει την πλειοψηφία και άρα τη δυνατότητα υπερψήφισής του». Ο Σπ. Δανέλλης υπογράμμισε ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου «απέδειξε το προσχηματικό της αμφισβήτησης αυτής».

Αναλυτικά οι επιστολές των έξι βουλευτών

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα