Με την πατριαρχική ευλογία για αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Με την πατριαρχική ευλογία για αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ζήτησε ώστε να πετύχει η νέα κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την ευλογία και τη σκέψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το Φανάρι.

"Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μια καινούργια κυβέρνηση που εκφράζει τη σύνθεση και την ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου. Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει με αίσθημα εθνικού και δημόσιου καθήκοντος και θέλουμε την ευλογία και τη σκέψη σας για να πετύχει".

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι το Πατριαρχείο, πέραν του ιστορικού του ρόλου, έχει συμβάλλει καθοριστικά και στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι "ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας η δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ειρήνης και φιλίας με τον γειτονικό λαό της Τουρκίας".

Απευθυνόμενος στους Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Τουρκία πάντοτε μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι ο υπουργός από διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν στάθηκε στο πλευρό του Πατριαρχείου.

Έδωσε την "ευλογία θεού" στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ευχήθηκε να εργαστεί για "καλές σχέσεις γειτονίας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας".

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Αβραμόπουλος θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

SHARE:

24Media Network