Με το ‘φέσι’ Τσίπρα ξαναπιάνουν δουλειά στη ΝΔ

Με το ‘φέσι’ Τσίπρα ξαναπιάνουν δουλειά στη ΝΔ
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Κλιματική αλλαγή και Ελληνικό οι πρώτες κεντρικές παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το τετραήμερο πένθος για τον Επίτιμο

Σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς δουλειάς ξαναμπαίνουν στο Μοσχάτο μετά την ολοκλήρωση του τετραήμερου πένθους και την ταφή του Επίτιμου. Η αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ, οι εξελίξεις στην οικονομία με επίκεντρο της τελευταίες αναφορές του πρωθυπουργού, οι εξελίξεις στο Ελληνικό με την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων αλλά και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα είναι από τα πρώτα θέματα που ανοίγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά.

Μετά από τέσσερις μέρες ξανάγινε σήμερα η πρωινή σύσκεψη στο Μοσχάτο υπό τον πρόεδρο της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες, ο λεγόμενος «πρωινός καφές». Σε ότι αφορά την οικονομία η πρώτη αποτίμηση που γίνεται στο Μοσχάτο είναι πως η κατάσταση επιδεινώνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και εκεί αποδίδουν και τις αναφορές του πρωθυπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων όπου από τη «γραβάτα» συζητιέται η αποφυγή του «φεσιού».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ τονίζει ότι «οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν την ανευθυνότητα και  την έλλειψη στρατηγικής και στο θέμα του χρέους. Μοιάζει σαν να μην έχει συνείδηση της πολύ αρνητικής κατάστασης και στην οικονομία και στην κοινωνία. Να είναι πιο προσεχτικός όταν μιλά για φέσια, διότι, με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του, έχει, ήδη, “φεσώσει” με δεκάδες δις ευρώ τους Έλληνες, μέσα σε μόλις δύο χρόνια».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση άλλωστε εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε κινήσεις και πρωτοβουλίες «αποπροσανατολισμού» και δεν έλειψαν στοιχειώδεις γαλάζιες πολιτικές παρεμβάσεις κατά το προηγούμενο τετραήμερο με κύριο στόχο την αποδόμηση των προσπαθειών να ανοίξει θέματα ενδιαφέροντος άλλων υπουργείων όπως πχ του Εσωτερικών με την χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Την πλήρη διερεύνηση και τον καταλογισμό ευθυνών ζήτησε πριν από λίγο ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, για τον θάνατο 57χρονης ασθενούς που πέθανε στη Φολέγανδρο. « Η γυναίκα βρέθηκε στο έλεος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς θα μπορούσε να  είχε σωθεί αν υπήρχε ένας γιατρός στο νησί των 750 κατοίκων» τονίζει ο κ. Οικονόμου εγκαλώντας ως «υπουργό του Facebook» τον Παύλο Πολάκη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα