ΜέΡΑ25 για μπλοκάρισμα του Golden Dawn Watch: Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι άλλη “ελευθερία του Τύπου”

ΜέΡΑ25 για μπλοκάρισμα του Golden Dawn Watch: Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι άλλη “ελευθερία του Τύπου”
ΜέΡΑ25 Aris Oikonomou / SOOC

Ανακοίνωση για την φίμωση της σελίδας του Παρατηρητηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές για τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού πως "δεν υπάρχει θέμα με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας".

Την ποινή αποκλεισμού για 30 ημέρες που επέβαλε το Facebook στη σελίδα του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως τονίζει, η ενέργεια αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Μία μέρα μετά την αλαζονική άρνηση του Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο ότι υπάρχει θέμα στη χώρα μας με την Ελευθερία του Τύπου, την ίδια μέρα που ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυριζόταν σε τηλεοπτικό κανάλι ότι επί Νέας Δημοκρατίας η «Χρυσή Αυγή» μπήκε στη φυλακή και ο Πρωθυπουργός κοκορευόταν στη Βουλή ότι είναι το χαϊδεμένο παιδί της Big Tech και των FANGS, το GoldenDawnWatchTrial, η σελίδα που εθελοντικά έχει αναλάβει την κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής από την αρχή της, έπεσε θύμα της «τυφλής» λογοκρισίας του Facebook, μόνο και μόνο επειδή αναπαρήγαγε verbatim ως πληροφορία την δημόσια δήλωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνήγορου υπεράσπισης του Λαγού, ότι είναι ναζιστής και φασίστας!

Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι άλλη «ελευθερία του τύπου», «προσέλκυση επενδύσεων της “silicon valley” και «αποστάσεις από την Ακροδεξιά» όπως δείχνει να τις εννοεί η κυβέρνησή σας.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δε φταίνε σε τίποτα οι αφρικανικές χώρες να υφίστανται τη ρατσιστική σας βδελυγμία για το γεγονός ότι διεθνείς οργανισμοί κατατάσσουν πλέον τη χώρα μας κάτω από αυτές σε ζητήματα ελευθεροτυπίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version