ΜέΡΑ25 για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Σήμερα το “πρόβλημα” είναι κυρίως ταξικό

ΜέΡΑ25 για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Σήμερα το “πρόβλημα” είναι κυρίως ταξικό
Πρόσφυγες ⓒ 2021 Santi Palacios/Associated Press

Την αλληλεγγύη του προς τους πρόσφυγες εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το ΜέΡΑ25, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι «παράλληλα εντείνουμε τον αγώνα μας έναντι των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, της φτώχειας και της κλιματικής κρίσης».

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι σήμερα και η χώρα μας, η Ευρώπη και ο κόσμος συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Προσθέτει ότι «η αέναη κίνηση των πληθυσμών άλλωστε ξεκινάει από την ίδια την απαρχή της ανθρωπότητας και εντείνεται με τους σύγχρονους πολέμους, με την φτώχεια και την κλιματική καταστροφή». Σήμερα , τονίζει το ΜέΡΑ 25, « οι φράχτες, τα τείχη και η μισανθρωπιά υψώνεται απ’ άκρη σ΄ άκρη της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου, ενώ η ακροδεξιά μισαλλοδοξία ξεπηδά ξανά -ως εάν να πρόκειται για μια νέα δεκαετία του ’30. Σήμερα που οι δικοί τους πόλεμοι, “γεννούν” για άλλη μια φορά τους δικούς μας νεκρούς. Τα δικά τους κέρδη, γεννούν την δική μας φτώχεια. Η δική τους κλιματική -και όχι μόνο- καταστροφή, γεννά τη δική μας δυστοπία». Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

«Σήμερα που το «πρόβλημα» -όπως και διαχρονικά άλλωστε- δεν έχει να κάνει με το αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης, αλλά πλούσιος ή φτωχός, είναι δηλαδή κυρίως ταξικό. Σε αυτόν τον σύγχρονο άδικο αν όχι και απάνθρωπο κόσμο, εμείς υψώνουμε την αλληλεγγύη μας, την ανθρωπιά και τον διεθνισμό μας, σπάζοντας τα τείχη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας όπως κι αυτό του Έβρου που το χαιρετίζουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Σακελλαροπούλου, ενώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ διαφωνούν. Και παράλληλα εντείνουμε τον αγώνα μας έναντι των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, της φτώχειας και της κλιματικής κρίσης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα