ΜέΡΑ25: Στηρίζει την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών “όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια”

ΜέΡΑ25: Στηρίζει την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών “όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια”
Ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Δάνεια: Η σημερινή πραγματικότητα - προτάσεις για λύση» , διοργανώνει το ΜέΡΑ25 την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το ΜέΡΑ 25 εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στα αιτήματα και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας "Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια".

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ιδιαίτερα η πρόβλεψη για την σύσταση και εγκατάσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε χθες Δευτέρα και ανακοινώθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών: “Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, τονίζοντας «την καθολική απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη στήριξη της Πρωτοβουλίας από πανεπιστημιακούς από εγχώρια και αλλοδαπά ακαδημαϊκά ιδρύματα, τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, και ζήτησε τη στήριξη του ΜέΡΑ25».

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 επισήμανε ότι εξίσου σοβαρό και επικίνδυνο με το ζήτημα της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι το πειθαρχικό δίκαιο που εισάγει το εν λόγω νομοσχέδιο. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι διατάξεις του προωθούν το συνολικό έλεγχο της ακαδημαϊκής λειτουργίας με τη λήψη συγκεκριμένων πειθαρχικών μέτρων, που καταλύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και εντάσσονται στο συνολικότερο κυβερνητικό “όραμα” για μια κοινωνία σε απόλυτη πειθάρχηση».

Το ΜέΡΑ 25 εξέφρασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την απόλυτη στήριξή του στα αιτήματα και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας “Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”. Εξέφρασε δε την επιθυμία του για διατήρηση της επικοινωνίας και συνεργασίας, έτσι ώστε ο αγώνας να έχει στόχο την ουσιαστική ακύρωση στην πράξη του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα