Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα καταστήματα και στις “κόκκινες περιοχές”

Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα καταστήματα και στις “κόκκινες περιοχές”
Πολίτες με μάσκα στην Ερμού Eurokinissi

"Δεν έχουμε δει μετάδοση του ιού από τα εμπορικά καταστήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια σύσκεψης.

“Έχουμε αποφασίσει ότι και στην κατηγορία 4 στην “κόκκινη” κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα”, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της  ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για μία” περαιτέρω οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει και στη Βόρεια Ελλάδα θα κρυώσει νωρίτερα -έχει ήδη κρυώσει- από ότι στα νησιά, ο κόσμος θα μπαίνει ολοένα και περισσότερο μέσα και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε”.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν “δύσκολο χειμώνα”, υπογραμμίζοντας ότι όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη “ώστε να τον ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.

” Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουμε ένα ίσως και περισσότερα εμβόλια τα οποία θα είναι αποτελεσματικά. Αλλά οι επόμενοι τρεις μήνες, ο χειμώνας αυτός θα είναι ένας χειμώνας δύσκολος και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη ώστε να τον ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα