Μητσοτάκης: Απείρως καλύτερα τα νέα μέτρα παρά lockdown και click away 

Μητσοτάκης: Απείρως καλύτερα τα νέα μέτρα παρά lockdown και click away 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ Eurokinissi

“Να γίνουμε φύλακες της υγείας μας” ζήτησε ο πρωθυπουργός, λανσάροντας την έννοια της “προσωπικής ευαισθητοποίησης” και καλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τα νέα μέτρα.

Τη στήριξη όλων των γαλάζιων βουλευτών στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά και στην εμβολιαστική εκστρατεία, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή του συνάντηση με φορείς της εστίασης και του λιανεμπορίου, σημειώνοντας με νόημα ότι τα νέα μέτρα είναι απείρως καλύτερα από lockdown και clickaway. Τόνισε εξάλλου ότι δεν θα γίνει ξανά lockdown στη χώρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίταξη ιδιωτών γιατρών αν χρειαστεί. Εκτίμησε πάντως ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά στα μέτρα και λάνσαρε την έννοια της “κοινωνικής ευαισθητοποίησης” στη θέση της ατομικής ευθύνης.

“Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας. Στα χέρια του καταστηματάρχη που καλείται να προστατεύσει την υγεία υπαλλήλων και πελατών και τη φήμη της επιχείρησης του. Στα χέρια του δημάρχου, στα χέρια του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει στους πιστούς την πίστη στη ζωή”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Με άλλα λόγια αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, καλύτερα να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας”.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι “έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες”, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλείσει σχεδόν 200.000 ραντεβού για πρώτη δόση και 300.000 για αναμνηστική δόση του εμβολίου.

“Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και εφόσον τα καταφέρουμε θα διευρύνουμε το τείχος ανοσίας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτεία αποδίδει μεγάλη σημασία στην τρίτη δόση, καθώς όπως επισήμανε “θα κλείσει τις ρωγμές στο τείχος ανοσίας” και τόνισε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως είναι απαραίτητη, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Κάλεσε δε τους βουλευτές της ΝΔ: “Να μεταφέρετε στις εκλογικές σας περιφέρειες το μήνυμα ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους σήμερα. Αυτοί κινδυνεύουν” και δήλωσε: “Με πληγώνει εκτός από το λάθος φόβο ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος”.

“Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι προτεραιότητα για τη φιλελεύθερη ΝΔ”

Ο πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή στα πεπραγμένα της ΝΔ κατά τους 27 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στη μείωση φόρων και εισφορών, στην οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού και τη νέα αύξηση εντός του 2022, καθώς και στη στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκτιμώντας ότι έτσι οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Υποστήριξε ότι όρθιο έμεινε και το ΕΣΥ χάρη στην ενίσχυση του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα προορισμό ξένων επενδύσεων που κρατούν δουλειές, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και επαναπατρίζουν επιστήμονες, κάνοντας λόγο για τα πρώτα δείγματα αναστροφής του brain drain.

Αναφέρθηκε στις αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η παραχώρηση της Εγνατίας θα φέρει χρήματα στα δημόσια ταμεία και ειδική μνεία έκανε στη ΔΕΗ, με έμμεση αναφορά στον Κωστή Χατζηδάκη.

“Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι προτεραιότητα για τη φιλελεύθερη ΝΔ”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η ανισότητα μειώνεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υπενθυμίζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, γιατί όπως είπε: “Η μνήμη του ανθρώπου συγκρατεί δύσκολα τις επιτυχίες και κρατά τις λίγες αστοχίες”.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε μάλιστα: “Θέσαμε τον πήχη ψηλά, με αποτέλεσμα να συγκρινόμαστε με τον εαυτό μας και η κοινή γνώμη να εκλαμβάνει ως παρελθόν την προηγούμενη μέρα και όχι τα προηγούμενα χρονια. Ας είναι.”

Εστίασε δε στα εθνικά θέματα, εκτιμώντας ότι: “Εδώ η Ελλάδα κυριολεκτικά γύρισε σελίδα” και τονίζοντας ιδιαίτερα απευθυνόμενος στους βουλευτές και το ακροατήριο της ΝΔ πως: “Αυτή η κυβέρνηση καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά, με την εισαγωγή του δόγματος της ασφάλειας αλλά και του ανθρωπισμού στο μεταναστευτικό”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε άλλωστε ότι: “Το συναίσθημα του μέσου Ελληνα πιστεύω ότι σήμερα έχει αλλάξει. Νιώθει ισότιμος πολίτης του κόσμου και υπερήφανος πατριώτης όπου και αν βρίσκεται”.

“Κόμμα του ψέματος ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα ”

Ο πρωθυπουργός εμμέσως θέλησε να διαψεύσει εκ νέου τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αναφερόμενος σε σχεδιασμό με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας και τις εθνικές εκλογές του 2023, αν και πολλοί στην αίθουσα έκαναν λόγο για μία προεκλογική ομιλία με αμυντικό χαρακτήρα.

Εξαπέλυσε όμως και σκληρή αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

“Με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, αισθητικό, πολιτισμικό και αξιακό χάσμα”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως “το κόμμα του ψέματος, που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα”, αλλά και “υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό ενίοτε σαμποτέρ”.

Υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν και σχολίασε: “Μετά αναλάμβανε ευθύνη για διαδηλώσεις στις οποιες μεταδιδόταν ο κορονοϊός” .

“Πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου ο Τσίπρας”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι: “Δεν είναι αλήθεια ότι ο κ.Τσίπρας έβαλε πλάτη στην πανδημία. Τρικλοποδιές και παγίδες έβαζε και εξακολουθεί δυστυχώς να βάζει”.

Σημείωσε δε, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα, ότι το Ιπποκράτειο είχε οκτώ ΜΕΘ το 2019 και σήμερα έχει 30, ενώ το Παπανικολάου είχε 20 και έχει 46.

“Ο κ.Τσίπρας είναι πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα”, δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φλερτάρει με τους αντιεμβολιαστές, υιοθετώντας το επιχείρημα τους πως είναι ρατσιστικό να μιλά κανείς για πανδημία των ανεμβολιαστων όταν το 40% δεν έχει εμβολιαστεί. Και σχολίασε ότι θα περίμενε από τον κ.Τσίπρα να επαναλαμβάνει αντίθετα τα στατιστικά, που δείχνουν πόσο πιο πιθανή είναι η νόσηση και ο θάνατος χωρίς εμβόλιο.

Αντεπίθεση για την “προοδευτική διακυβέρνηση”

“Οι αντίπαλοι μας κρίθηκαν ως κυβέρνηση τρεις φορές. Καταδικάστηκαν σε εκλογικές αναμετρήσεις. Φαίνεται όμως δε διδάχθηκαν τίποτε. Διακινουν μία ψεύτικη πραγματικότητα, μία ψεύτικη εικόνα για την κυβέρνηση και την χώρα”, δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

Σχολίασε ως πρόσφατο πολιτικό εύρημα του ΣΥΡΙΖΑ την “προοδευτική διακυβέρνηση”, διεκδικώντας για λογαριασμό της ΝΔ τον όρο προοδευτικό. Διότι υποστήριξε ότι προοδευτικό είναι το gov.gr, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα πάρουν διπλασιασμένο σε λίγο καιρό οι πιο αδύναμοι, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση ανισοτήτων, οι πράσινες πολιτικές, η μείωση φόρων, η προστασία του εισοδήματος από ανατιμήσεις, η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις.

“Αυτά είναι προοδευτικές πολιτικές, να πάψουν σε αυτή τη χώρα να χάνουν νόημα οι λέξεις”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Πάνω από όλα προοδευτικό είναι να υπερασπίζεσαι τη χώρα σου. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική και αυτή ακολουθεί η παράταξη μας, η ΝΔ”.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να γίνουν “οι αγγελιοφόροι της Ελλάδας που αλλάζει και της ελπίδας που χαράζει, η δυνατή φωνή που θα μεταφέρει στα υπουργεία και το πρωθυπουργικο γραφείο τα θέλω των πολιτών” και επανέλαβε: “Ξέρετε ότι η πόρτα και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Οι εντολές στους υπουργούς είναι να έχουν ανοιχτή και γόνιμη συνεργασία με τους βουλευτές.”

Στο τέλος της συνεδριασης και αφου είχαν κλείσει οι κάμερες ο κ. Μητσοτάκης είπε στους βουλευτες: “όταν λέω οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας το εννοώ. Το λέω για να κανετε τον προγραμματισμό σας. Στο τελος της θητειας θα ζητήσουμε απο τους πολιτες να συνεχίσουμε το έργο μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα