Μητσοτάκης από Βόλο: Λίγη υπομονή, θα φέρουμε νερό από τις πηγές του Πηλίου

Μητσοτάκης από Βόλο: Λίγη υπομονή, θα φέρουμε νερό από τις πηγές του Πηλίου
ΙΝΤΙΜΕ

Σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, όπου δεν έχει αποκατασταθεί η ύδρευση. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει ζητηθεί τεχνική βοήθεια από την ΕΥΔΑΠ, “που δεν ανήκει πια στο υπερταμείο”.

Το θέμα της υδροδότησης του Βόλου, που έχει διακοπεί εδώ και τέσσερις ημέρες, κυριάρχησε στη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνεχίζει την περιοδεία του στις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή και ζημιά στις υποδομές, οι εγκαταστάσεις άντλησης ύδατος και τα δίκτυα μεταφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Εκτίμησε όμως ότι από αύριο η κατάσταση θα εξομαλύνεται και έσπευσε να σημειώσει: “Ήδη έχουμε ζητήσει τεχνική βοήθεια από την ΕΥΔΑΠ που θυμίζω ότι ανήκει πια στο δημόσιο και όχι στο υπερταμείο”.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι: “Το συντομότερο να πάρουμε νερό από τις πηγές του Πηλίου, λίγη υπομονή θα χρειαστεί”.






Αναφέρθηκε επίσης στην πλήρη καταστροφή του δασικού οδικού δικτύου στο Πήλιο, υπογραμμίζοντας ότι στελέχη της Πολιτικής Προστασίας προχωρούν ήδη τα θέματα της κρατικής αρωγής.

Διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες της Μαγνησίας και του Βόλου ότι “Θα τρέξουμε τις αποζημιώσεις στο μοντέλο του Ιανού, που είναι δοκιμασμένο”.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τέλος ότι συζήτησε με τους δημάρχους για δραστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε δύο χρόνους, πρώτον για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και δεύτερον μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε το οδικό δίκτυο να είναι θωρακισμένο στο μέλλον.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη υπό τον κ.Μητσοτάκη, έξω από το δημαρχείο Βόλου επικράτησε ένταση, όταν πολίτες που ήθελαν να σηκώσουν πανώ διαμαρτυρίας, εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συνέχεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα