Μητσοτάκης χωρίς κανόνες, με το βλέμμα στις εκλογές 

Μητσοτάκης χωρίς κανόνες, με το βλέμμα στις εκλογές 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή Eurokinissi

Σκληρό… βερναρδοροκ με λέξη κλειδί την “τοξικότητα” έπαιξε στη Βουλή χθες ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση κατά του Real FM σχετίζεται με την κριτική σε Βερναρδάκη. 

Σκληρό ροκ και πόλωση με ορίζοντα εκλογικό: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις απρεπείς δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, όπως εκτσογλανισμός και συριζαϊκός φαρισαϊσμός, ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους. Και μάλιστα υποστήριξε ακόμη και ότι η επίθεση κατά του Real FM είχε να κάνει με την κριτική που άσκησε ο ραδιοφωνικός σταθμός στην αξιωματική αντιπολίτευση για το “φάουλ” Βερναρδάκη.

Ισχυρισμός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για αθλιότητα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε για τις δηλώσεις Βερναρδάκη.

Η αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και εκτός Βουλής, με το Μαξίμου να χαρακτηρίζει χυδαιότητα και “τραμπισμό αλά γκρέκα” το ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος “χρέωσε” την αποφυλάκιση Λιγνάδη στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τρεις είναι οι όροι- κλειδιά που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία στη στρατηγική αυτή της πόλωσης με το ΣΥΡΙΖΑ: “Τοξικότητα”, “χυδαιότητα” και “τραμπισμός αλά γκρέκα”.

Η λέξη “τοξικότητα” που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης έκανε πάντως ορισμένους να αναρωτιούνται μέσα στη Βουλή εάν τελικά θα πάει σε πρόωρες εκλογές, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του και τη διαβεβαίωση συνεργατών του ότι έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση η τακτική της πόλωσης έχει ορίζοντα τις (διπλές) εκλογές όποτε και εάν γίνουν και είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσπειρώσει το εκλογικό του ακροατήριο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα θέματα δυσάρεστα για την κυβέρνηση, όπως η ακρίβεια.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ακραίο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι ο “βερναρδακισμός” και ο “πολακισμός” αποτελούν το πραγματικό πρόσωπο και τη φύση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και ενώ ο κ.Μητσοτάκης παίζει σκληρό ροκ φροντίζει ταυτόχρονα να επιρρίπτει την ευθύνη για το κλίμα πολιτικής έντασης στην αντιπολίτευση, προκειμένου να μην “τρομάξει” τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα