Μητσοτάκης: Ο βερναρδακισμός είναι εκτσογλανισμός

Μητσοτάκης: Ο βερναρδακισμός είναι εκτσογλανισμός

Σφοδρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και “μπαλάκι” στο ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση για το νέο νόμο- πλαίσιο, ο οποίος δήλωσε ότι απενοχοποιεί τη σύνδεση ΑΕΙ- αγοράς.

Το “βερναρδακισμό” και “πολακισμό” κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για “εκτσογλανισμό” και “συριζαϊκό φαρισαϊσμό”.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθει στη Βουλή και όχι μόνο να απαντήσει εάν συμφωνεί με το νέο νόμο- πλαίσιο, αλλά και να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ταυτόχρονα με τη σφοδρή αυτή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το οποίο κάλεσε να ψηφίσει τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. Χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη “εκσυγχρονισμός” για να περιγράψει το πολιτικό στίγμα του νόμου- πλαισίου. Ενώ δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο απενοχοποιείται η σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά, επιλογή που υπερασπίστηκε ιδεολογικά, υποστηρίζοντας ότι θα είναι προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των ίδιων των φοιτητών.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε ειδικότερα ειρωνικά την απουσία του κ.Τσίπρα από τη Βουλή. “Μήπως συναντιέται με το Λυμπερόπουλο;” διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την Uber.

“Θα σας πω γιατί δεν είναι εδώ. Δεν είναι εδώ, γιατί αν ήταν εδώ θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κ.Βερναρδάκη”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

“Θα έρθει όμως, δεν μπορεί να μην έρθει. Και είμαι περίεργος εάν θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος μία προσωπική συγνώμη από την υπουργό Παιδείας”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει το θάρρος να το κάνει. Διότι φοβάμαι ότι αυτό το οποίο είδαμε χθες δεν ήταν και δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτός ο βερναρδακισμός είναι ουσιαστικά ένας πολακισμός. Είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Είναι αυτό που έχει αποκαλεστεί ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα δηλητηριάζει καθημερινά την πολιτική ατμόσφαιρα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την ποιότητα της ενημέρωσης, επειδή έτσι το είπαν κάποιοι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόντας για το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Νίκο Φίλη ότι δήλωνε πως τα δύο παιδιά της κ.Κεραμέως θα τη θυμούνται ως τη μητέρα, που όταν ήταν μικρά, κατέσφαξε ως άλλος Ηρώδης, 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια.

“Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του Πολάκη, τα μαχαίρια του Φίλη. Η μητροκτονια του Βερναρδάκη. Όλα αυτά από ένα κόμμα, το οποίο μίλα για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και της ενημέρωσης, επειδή λέει έτσι το είπαν κάποιοι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδαιότητα χωρίς σύνορα” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Real FM αλλα και στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατέτασσε χαμηλά την Ελλάδα όσον αφορά στην ελευθερία του τύπου.

“Να έρθει ο αρχηγός σας, αν τολμάει, να αντιπαρατεθούμε και να πει ότι καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Βερναρδάκη” κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια κάλεσε το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει το νομοσχέδιο, επικαλούμενος την ανάγκη εθνικής ενότητας και στην παιδεία.

“Απενοχοποιείται η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά”

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε υπογράμμισε τη σημασία αυτής της μεταρρύθμισης όπως είπε “γιατί επιτέλους απενοχοποιεί τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά, ανοίγει το δρόμο της εξέλιξης σε νεαρούς επιστήμονες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να ταξιδέψουν στο δρόμο της έρευνας”.

Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχει ευρύτερη διακομματική υποστήριξη από την κοινωνία στις ρυθμίσεις του νέου νόμου- πλαισίου και υπερασπίστηκε ιδεολογικά τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά.

“Τα πανεπιστήμια, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν απλά για να τυπώνουν πτυχία, αλλά τροφοδοτούν την πατρίδα μας με επιστήμονες, την οικονομία της με στελέχη”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Στην αντίληψη λοιπόν της κάθε πολιτικής δύναμης για το ρόλο του πανεπιστημίου κρίνεται τελικά εάν βρίσκονται στην όχθη της καθήλωσης ή του εκσυγχρονισμού. Η πρώτη πολιτική που υπηρετείτε εσείς ζητά να μην αλλάξει τίποτα, εννώ η δεύτερη απαιτεί νέα γνώση που θα οδηγήσει σε πιο παραγωγική σταδιοδρομία. Όπως κρίνεται και ποιος είναι ο αληθινά προοδευτικός”.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει εάν είναι ή όχι με το ελληνικό Erasmus, με τα διπλά πτυχία, με την αμοιβόμενη άσκηση αποφοίτων που οδηγεί όπως υποστήριξε, στην εργασία, με τη συνεργασία με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια και την επιστροφή καθηγητών στην Ελλάδα, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπουργείο στις σχολές, με τις ειδικές μέριμνες για την ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών και σπουδαστών με αναπηρία.

“Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αλλά οι ίδιες δυνατότητες στους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες. Και νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει ότι τους χαϊδεύω τα αυτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Νοιάζομαι σημαίνει να οπλίζω τα μυαλά και τη θέληση των νέων με τις κατάλληλες σπουδές, που θα τους επιτρέπουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Οι ψεύτικες υποσχέσεις κατασκευάζουν ψεύτικες ζωές”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα