Μητσοτάκης: “Δυσαναπλήρωτο κενό” η απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Μητσοτάκης: “Δυσαναπλήρωτο κενό” η απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωση για την απώλεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση “δυσαναπλήρωτο κενό” το πλήρες νόημά της», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης» συνέχισε.

«Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα