Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την Εθνική Πινακοθήκη – “Θα είμαστε έτοιμοι για τα εγκαίνια”

Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την Εθνική Πινακοθήκη – “Θα είμαστε έτοιμοι για τα εγκαίνια”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Λίνα Μενδώνη στην Εθνική Πινακοθήκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη κάνοντας λόγο για "καταπληκτικό αποτέλεσμα" και προαναγγέλλοντας την εκδήλωση της Τετάρτης όπου "η Πινακοθήκη θα ταξιδέψει σε όλο τον όσμο".

Το ανακαινισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στον αναβαθμισμένο χώρο που ξεπερνά τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα, βρέθηκε στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές και όπου δεσπόζει η «Λαϊκή αγορά» του Τέτση, ενώ επισκέφθηκε την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης.

Στις δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για “καταπληκτικό αποτέλεσμα”, το οποίο “αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους”.


“Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο”, τόνισε αναφερόμενος στην περιήγηση των επίσημων καλεσμένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την παραμονή της στρατιωτικής παρέλασης.


“Να αφήσουμε πίσω οριστικά την πανδημία για να κάνουμε και τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης με τη λαμπρότητα που της αρμόζει”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η τελετή θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. “Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μουσεία μας σε επισκέπτες θα είμαστε και έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα