Μητσοτάκης για χάρτη Μπαχτσελί: Να πάρει θέση ο Ερντογάν για τις γελοιότητες

Μητσοτάκης για χάρτη Μπαχτσελί: Να πάρει θέση ο Ερντογάν για τις γελοιότητες
https://twitter.com/Ulku_Ocaklari

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του για το χάρτη Μπαχτσελί και κάλεσε τον Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δείτε την ανάρτησή του.

Με ένα tweet στα αγγλικά σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον προκλητικό χάρτη των Γκρίζων Λύκων, που δείχνει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκει στην Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρόεδρο Ερντογάν να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τις τελευταίες “γελοιότητες” του κυβερνητικού του εταίρου, αλλά κυρίως έκανε την ανάρτηση στα αγγλικά για να διεθνοποιήσει το θέμα και να επιστήσει την προσοχή ιδίως του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στα αγγλικά, τόνισε τα εξής: “Ρίξτε μία καλή ματιά σ’ αυτόν το χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Ενα πυρετώδες όνειρο των εξτρεμιστών ή η επίσημη τουρκική πολιτική. Αλλά μία πρόκληση ή ένας αληθινός στόχος;

Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρεπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τις γελοιότητες του κυβερνητικού του εταίρου”.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά στο briefing, τόνισε ότι: “Δεδεμένου ότι πρόκειται για τον κυβερνητικό του εταίρο, οφείλει να πάρει θέση ο Ερντογάν, εάν είναι απλώς ένα παραλήρημα ή συνιστά επίσημη θέση”.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι: “Αναδεικνύεται ότι αυτοί οι ίδιοι χάρτες της Τουρκίας επιβεβαιώνουν το βάσιμο της ελληνικής επιχειρηματολογίας, δηλαδή την τεράστια διάσταση σε σχέση με το διεθνές δίκαιο της τουρκικής προκλητικής, την ακραία προκλητικότητα, ότι η Τουρκία δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, προκαλεί με ανιστόρητους ισχυρισμούς σε μία περίοδο που ο αναθεωρητισμός αποδοκιμάζεται διεθνώς”.

Χαρακτήρισε επίσης αδιέξοδη την πολιτική της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας ότι: “Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν πανικοβάλλεται”, καθώς άλλωστε όπως τόνισε τα εθνικά μας δίκαια είναι απολύτως κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατόπιν συνάντησης με στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), έλαβε ως δώρο τον επίμαχο χάρτη από τον τυπικό αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ -για να ακολουθήσει επίσημη φωτογράφηση και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία», αναφέρει το tweet των Γκρίζων Λύκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα