Μητσοτάκης για φωτιές: “Απέναντι στη μανία της φύσης, κανένα μέτρο δεν θα είναι αρκετό”

Μητσοτάκης για φωτιές: “Απέναντι στη μανία της φύσης, κανένα μέτρο δεν θα είναι αρκετό”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Κατά την παρέμβαση του στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, επικαλούμενος την κλιματική αλλαγή. "Βρισκόμαστε σε πόλεμο", δήλωσε

Την κλιματική αλλαγή επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα και ιδίως τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, κατά την παρέμβαση του στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

Απέναντι στη μανία της φύσης, κανένα μέτρο δεν θα είναι αρκετό”, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ενώ δήλωσε: “Βρισκόμαστε σε πόλεμο με το μέτωπο της φωτιάς“.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε επικαλέστηκε ότι το εφετινό καλοκαίρι έχει απανωτούς καύσωνες με ξηρασία, αλλά και ότι στη Ρόδο ειδικά φυσούν επίμονοι άνεμοι πάνω από έξι μποφόρ.

“Στη Ρόδο μετά τη δεύτερη ημέρα, που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεσης, οι φλόγες κάλυψαν αστραπιαία μία τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων, την ώρα που επιχειρούσαν 15 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια”, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, θέλοντας να απαντήσει στην κριτική για αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους.

Επικαλέστηκε επίσης όσα λένε οι τουρίστες και τα διεθνή ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι “δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει”.

Υπερασπίστηκε επίσης την τακτική των εκκενώσεων, αρνούμενος ότι η κυβέρνηση αρκείται μόνο σε αυτό. “Το 112 είναι πολύτιμο, έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Πρώτη προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ζωή. Πέντε χρόνια μετά το Μάτι, αν κάτι μάθαμε από αυτή την τραγωδία είναι ότι έχουμε τον τρόπο να εκκενώσουμε με ασφάλεια“, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι: “Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε“, σημειώνοντας ότι η Ρόδος έχασε το 10% των κλινών της, αλλά τονίζοντας: “Θα επανέλθει, ήταν και είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα