Μητσοτάκης για τραγωδία στη Λιβύη: Όλη η χώρα πενθεί

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Λιβύη: Όλη η χώρα πενθεί
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

"Διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές", τόνισε ο πρωθυπουργός για το χαμό πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη 

Στην τραγωδία στη Λιβύη αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα”, σημείωσε.

“Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης”, πρόσθεσε και κατέληξε:

“Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.”

Μαρινάκης: Θα διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος

Θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στο Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, οι οποίοι συνέτρεξαν εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσο για τις συγκεχυμένες πληροφορίες τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, ο κ. Μαρινάκης αφού εξέφρασε τη συντριβή του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων ανέφερε: “Αυτό που μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι αυτή ήταν η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί”.

Όσο για το αν τηρήθηκαν κανόνες ασφάλειας κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής είπε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πως οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά “δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα πριν γίνει η σχετική έρευνα και δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα