Μητσοτάκης κατά “φιλελεύθερων πολυτελείας” για το Market Pass

Μητσοτάκης κατά “φιλελεύθερων πολυτελείας” για το Market Pass
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης intime

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο υπερασπίστηκε το επίδομα 10% για τα ψώνια των πολιτών, κάνοντας λόγο για “αριστερούς του χαβιαριού και φιλελεύθερους πολυτελείας”.

Το Food Pass ή Market Pass, όπως θέλει να το λέει η κυβέρνηση για να αποφεύγει συνειρμούς με κουπόνια για τρόφιμα, υπερασπίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε μάλιστα λόγο τόσο για “αριστερούς του χαβιαριού” όσο και για “φιλελεύθερους πολυτελείας”, καθώς το εν λόγω μέτρο δέχεται κριτική εξ αριστερών και εκ φιλελεύθερων δεξιών.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ειδικότερα ότι η επιδότηση 10% στα ψώνια των νοικοκυριών σε σουπερμάρκετ κλπ, από το Φεβρουάριο και για έξι μήνες, αποτελεί “ένα ακόμη ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα, μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο και από αυτή την κρίση”.

Εξέφρασε δε την ελπίδα το Market Pass τελικά να υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση σήμερα στη Βουλή και υποστήριξε ότι το Food Pass:Είναι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο αφορά και τη μεσαία τάξη, επιστρέφοντας μάλιστα στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών, από τα διυλιστήρια στους πολίτες”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στη συνέχεια στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση. “Δεν μπορεί να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών, ούτε να συγκρίνουμε βέβαια ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες καταστάσεις, με τα προεκλογικά αντίδωρα άλλων εποχών”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Φοβάμαι πως αυτές οι επιπόλαιες προσεγγίσεις φανερώνουν την αναλυτική αδυναμία πέραν των αριστερών του χαβιαριού, αλλά και κάποιων φιλελεύθερων πολυτελείας. Οι πρώτοι θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μία κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Και οι δεύτεροι είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη ούτε τη δημοσιονομική ισορροπία, πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους που δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και διατίθεται με σχέδιο, για συγκεκριμένο χρόνο, για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών, όπως μία παγκόσμια αναταραχή”.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε συνεπώς αυτή την “εύκολη”, όπως τη χαρακτήρισε, κριτική, δηλώνοντας ότι αποστολή της κυβέρνησης είναι από τη μία να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη, ταυτόχρονα όμως να στηρίζει και τους πολίτες.

Δήλωσε εξάλλου ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία “λαϊκή παράταξη, υπέρ της δημόσιας και της ατομικής προκοπής, είναι δηλαδή μία παράταξη αληθινά προοδευτική”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα