Μητσοτάκης: Μάχη με ΣΥΡΙΖΑ για κέντρο και μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Μάχη με ΣΥΡΙΖΑ για κέντρο και μεταρρυθμίσεις

Τα «γαλλικά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Τσίπρα αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ και η αντιπαράθεση για τη «νέα διαπλοκή». Το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Με έντονο γαλλικό άρωμα στο αφήγημα της ΝΔ και με ιδιαίτερη έμφαση στη διεκδίκηση της πατρότητας των μεταρρυθμίσεων και της ατζέντας των ιδιωτικών επενδύσεων και της αγοράς θα απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αφήγημα της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης χρεώνοντας στην αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα νέα μέτρα λιτότητας.

Σήμερα από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει ειδική μνεία θέλοντας να «εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα» εξηγούν συνεργάτες του. Μάλιστα σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προτάξει την ανάγκη ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος με διαρθρωτικές αλλαγές που θα δώσουν –όπως υποστηρίζει- αξιοπιστία έναντι των δανειστών για να υπάρξει αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής.

Παράλληλα χτες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Σκάι) υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας και να ήθελε να κάνει μεταστροφή προς το μετριοπαθές κέντρο δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει» γιατί «ούτε μπορεί ο ίδιος, ούτε έχει αυτές τις απόψεις. Και σίγουρα αυτή η πολιτική δεν μπορεί να υπηρετηθεί από το κόμμα του» χαρακτηρίζοντας «δικό μας γήπεδο» την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να απαντήσει ουσιαστικά και σε όσους τον επικρίνουν για το αίτημά του για εκλογές μετά και την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα και θα αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για «ασφυκτικά μέτρα λιτότητας» και δέσμευση σε τέταρτο μνημόνιο, παρουσιάζοντας την δική του εναλλακτική πρόταση.

Οι πληροφορίες θέλουν ακόμη τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει ιδιαιτέρως στο εκλογικό αποτέλεσμα της Γαλλίας, διεκδικώντας και ένα είδος πολιτικής συγγένειας με το φαινόμενο Μακρόν καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ παραλλήλισε τη νίκη του Γάλλου πολιτικού με τη δική του εκλογή στην προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι το συμπέρασμά του είναι πως «τα παραδοσιακά κόμματα πρέπει να αλλάζουν». Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την εκλογή Μακρόν ως «μια νίκη με αντανάκλαση σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις». Ενώ, μια ακόμα παράμετρος στο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά και τις αναφορές Μακρόν για το ελληνικό χρέος δεν θα ήθελε να επιτρέψει να οικειοποιηθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ένα εν δυνάμει σύμμαχο για το ελληνικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει και εσωκομματικά μηνύματα με αφορμή τις γαλλικές εκλογές καθώς για τον πρόεδρο της ΝΔ η εκλογή Μακρόν «είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα νέων πολιτικών συνθέσεων που ενώνουν δυναμικά πολιτικά ρεύματα. Αλλά και μία επιτυχία που δίνει νέα πνοή στην ευρωπαϊκή ιδέα».
 
Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης για την αντιπαράθεση της ΝΔ με τον Ιβάν Σαββίδη καθώς η ΝΔ συνεχίζει να συντηρεί ψηλά στην ατζέντα το θέμα καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για σχέσεις με τη διαπλοκή και ενώ σύμφωνα με γαλάζιες πηγές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή του ομιλία θα αναφερθεί στη δημιουργία «καθεστώτος που συνδέει οικονομία, δικαιοσύνη και media».

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα