Μητσοτάκης με την Ένωση Δικαστών: Καρφιά για Τσίπρα- Πολάκη

Μητσοτάκης με την Ένωση Δικαστών: Καρφιά για Τσίπρα- Πολάκη
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρίο της Ενωσης Δικαστών την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019. (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών, που πρέπει να σταματήσει με εκλογές, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με την Ένωση Δικαστών, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό γιατί δε βάζει φρένο σε συμπεριφορές υπουργών του

Στην κατηγορία περί θεσμικής εκτροπής της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis συμφώνησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη συνάντηση τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών, ο οποιος πρέπει να σταματήσει, “δείχνοντας” εκ νέου για εκλογές και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συν τοις άλλοις γιατί δεν βάζει φρένο σε συμπεριφορές υπουργών του, εννοώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ΝΔ για τις δηλώσεις του κατά δικαστικών λειτουργών.

Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε την ανησυχία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά: “Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου” .

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η εντύπωση που δημιουργείται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποείται και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας» και κάλεσε όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δίκη τους, κατοχυρωμένη συνταγματικά, ανεξαρτησία, να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση» συνέχισε και πρόσθεσε: «Καλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του τις οποίες δεν καταδικάζει, συμπεριφορές που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να συζητήσουμε και για συνταγματικές αλλαγές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ενώ κλείνοντας επανέλαβε το μείζον, όπως είπε, «την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».

«Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χωρά του δημοκρατικού κόσμου», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα