Μητσοτάκης: Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για νέα μέτρα στήριξης

Μητσοτάκης: Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για νέα μέτρα στήριξης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μη προαναγγέλλουν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, αλλά να περιμένουν να δρομολογηθούν όσα ήδη έχουν εξαγγελθεί τον Απρίλιο, καθώς όπως είπε "κρατάμε εφεδρείες".

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, απέναντι στο κύμα ακρίβειας, ωστόσο κρατά εφεδρείες για την περίπτωση που χρειαστούν νέα μέτρα, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη της ΝΔ να μη σπεύδουν να προαναγγείλουν νέα μέτρα στήριξης, αλλά να περιμένουν να δρομολογηθούν όσα ήδη έχουν εξαγγελθεί για τον Απρίλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση του διαχειρίστηκε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες για τη χώρα. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι αναμετριέται με τα προβλήματα των πολιτών, που, όπως τόνισε, δεν έχουν χρώμα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον ίδιο δρόμο και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από το συνολικό έργο της και το πως διαχειρίστηκε τις κρίσεις.

Σημείωσε πως “στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η πόλη αλλάζει και μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δε δύο φορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι αυτή η παράταξη έχει λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο και εφαρμόζει πραγματικά προοδευτική πολιτική. Ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κλήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια να διαχειριστεί μεταναστευτική κρίση, τις αναταραχές με την Τουρκία το καλοκαίρι του 2020, την υγειονομική κρίση με τις οικονομικές συνέπειες και τον πόλεμο στην Ουκρανία που προκαλεί γεωπολιτικές, ενεργειακές και οικονομικές αναταράξεις.

“Ολες αυτές οι κρίσεις όμως ήταν εξωγενείς κρίσεις. Δεν τις προκαλέσαμε εμείς όπως την κρίση του 2015, η οποία προκλήθηκε με υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης”, δήλωσε.

“Ποιος θα περίμενε ότι ανάμεσα στα πολλά τα οποία μας έτυχαν, θα έπρεπε να διαχειριστούμε και ένα πόλεμο στην Ευρώπη” σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός και τόνισε: “Γνωρίζουμε καλά σήμερα και το αναγνωρίζουμε πρώτα εμείς ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στρέφοντας πάντα το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους. Ξέρουμε επίσης ότι ακόμη και σήμερα στη χώρα μας οι μισθοί είναι χαμηλοί δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε”.

Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: “Όλα αυτά είναι μία πραγματικότητα, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Όμως επειδή έχουμε τη δυνατότητα, με τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση την οποία έχουμε κάνει, εξαγγείλαμε για το μήνα Απρίλιο ένα σημαντικό πρόσθετο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία ακόμη οι πολίτες δεν τα έχουν δει”. Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ: “

Και για αυτό και θέλω να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για ενδεχόμενα νέα μέτρα. Ας δρομολογήσουμε πρώτα τα μέτρα τα οποία έχουμε ψηφίσει. Σας διαβεβαιώνω ότι με το οικονομικό επιτελείο φροντίζουμε πάντα ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση που η κρίση αυτή κρατήσει περισσότερο. Έχουμε όμως να δρομολογήσουμε μέσα στον Απρίλιο τα μέτρα για την πρόσθετη στήριξη των νοικοκυριών κατά των ανατιμήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας, για σα 200 ευρώ τα οποία θα παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για την πολύ σημαντική στήριξη που δίνουμε στον πρωτογενή τομέα”.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδίως στα μέτρα στήριξης των αγροτών. “Επιστρέφουμε πάντα το βλέμμα μας στον πρωτογενή τομέα, γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά της πατρίδας μας και της Ελληνικής οικονομίας”, δήλωσε και τόνισε: “Θα είμαστε κοντά στους πολίτες κοντά στους πιο αδύναμους”.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών. “Όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον Ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας, για να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, θα μπορείτε όλοι σας να τους πείτε πως αυτά είπαμε και τα κάναμε”, είπε στα στελέχη της ΝΔ και πρόσθεσε: “Πάνω από όλα βάζουμε το καλό των πολιτών. Είμαστε μία κυβέρνηση που στρέφει το βλέμμα στους πιο αδύναμους. Έτσι θα συνεχίσουμε τους 15- 16 μήνες, όσους μας χωρίζουν μέχρι τις εθνικές εκλογές. Θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα