Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα – Να παρέμβει η ΕΕ για το φυσικό αέριο

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα – Να παρέμβει η ΕΕ για το φυσικό αέριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να προνοεί για τις αυξήσεις σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Κομισιόν να εξετάσει παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, αλλά και η μετάλλαξη Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ότι θα ζητήσει απο την Κομισιόν να προβεί σε παρεμβάσεις για το ενεργειακό και ιδίως για το φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκημε το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τεθεί το αίτμα της Αθήνας για ευνοϊκότερη τιμή αγοράς φυσικού αερίου απο τη Gazprom, πλην όμως η Μόσχα δε φαίνεται να ανταποκρίθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα προσερχόμενος στη Σύνοδο εξέφρασε την έντονη ανησυχία για αυξήσεις τιμές αερίου. “Θα ζητήσουμε από Κομισιόν να εξετάσει όλες τις επιλογές για παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο” δήλωσε και πρόσθεσε: “Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να προνοεί για αυξήσεις σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.”

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει ειδική πρόνοια για αγρότες, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει υποχρέωση PCR test σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητικά, τόνισε ότι μόνη απάντηση είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού και ειδικά των ενισχυτικών δόσεων και πρόσθεσε ότι τα μέτρα για επιπρόσθετο testing “θα πρέπει να ισχύσουν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε χρόνο και να εμβολιάσουυμε όσους μπορούμε περισσότερους με τις ενισχυτικές δόσεις”.

Σημειωτέον ότι στο τραπέζι της Συνόδου μπαίνει εκ των πραγμάτων και το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην οποία προχωρούν καθολικά χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία, ενώ για τους άνω των 60 η Ελλάδα. Συνολικές αποφάσεις όμως δεν αναμένονται και το βάρος της τελικής επιλογής πέφτει πάνω στα ίδια τα κράτη- μέλη.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα