Μητσοτάκης – ΟΗΕ: Το δείπνο Μισέλ και η συνάντηση με τον Ινφαντίνο

Μητσοτάκης – ΟΗΕ: Το δείπνο Μισέλ και η συνάντηση με τον Ινφαντίνο

Η συνεργασία ΕΕ και Αφρικής ήταν στο "μενού" του δείπνου Μισέλ με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στη Νέα Υόρκη.

Η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική κυριάρχησε στο δείπνο, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης (22/09) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες της Ε.Ε. και αφρικανικών χωρών. Στο δείπνο παρακάθισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφίχθη στην Αμερικανική Μητρόπολη λίγες ώρες πριν.

Κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν με νόημα το ενεργό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπένθύμισαν τη σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς έχουν ήδη δωρηθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις κατά της πανδημίας του κορονοϊού σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως η Κένυα και η Ρουάντα.

Παρόντες στο δείπνο, που διοργάνωσε ο Σαρλ Μισέλ, ήταν οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ, καθώς και οι ηγέτες της Αγκόλας, της Γκάνας, της Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, της Μπουρκίνα Φάσο, της Σενεγάλης, της Τανζανίας και του Τόγκο.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ινφαντίνο

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέθηκαν επίι τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της FIFA,Τζιάνι Ινφαντίνο στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ινφαντίνο δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον αριθμό 9 καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Ινφαντίνο ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα