Μητσοτάκης: Θα πάρουμε νέα αεροσκάφη και ελικόπτερα για την Πυροσβεστική

Μητσοτάκης: Θα πάρουμε νέα αεροσκάφη και ελικόπτερα για την Πυροσβεστική
Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. “Έχουμε πια κουλτούρα εκκενώσεων - Το 112 είναι για το καλό των πολιτών”, τόνισε

“Κοσμογονία” ως προς τα μέσα πυρόσβεσης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην “κουλτούρα εκκενώσεων” και το 112.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, τις άμεσες ενέργειες συντονισμού για την αντιπυρική περίοδο, καθώς και τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό για επενδύσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Dimitris Papamitsos


“Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος.”

Dimitris Papamitsos


Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι εν τω μεταξύ έχει προχωρήσει και υλοποιηθεί μεθοδικός σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης.

Dimitris Papamitsos

Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα σε αυτό και ζήτησε “έστω και τώρα, την απαραίτητη συνεργασία όλων των Δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στα πλαίσια του συντονισμού ο οποίος έχει δρομολογηθεί υπό την επίβλεψη του Υπουργείου.” Εξέφρασε δε τη χαρά του διότι, όπως είπε, υπάρχει πια περισσότερος και καλύτερος συντονισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως τους εθελοντές, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το πόσοι ήταν πριν από τρία χρόνια.

Dimitris Papamitsos

“Συμμετέχουν κι αυτοί πολύ ενεργά σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα φαινόμενο το οποίο ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Κικίλιας ορθώς επισήμανε ότι θα υπάρχουν πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, προσθέτοντας: “Το «κλειδί» πάντα είναι η έγκαιρη και η γρήγορη παρέμβαση και σε αυτόν τον τομέα θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι.”

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια είπε: “Να ζητήσω και εγώ για ακόμα μια φορά, καθώς είμαστε ήδη 7 Ιουλίου -μέχρι στιγμής μας έχει βοηθήσει και ο καιρός και τα πράγματα έχουν πάει καλά, αλλά τώρα ξέρουμε ότι οι δύο επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι-, απόλυτη εγρήγορση όλων έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.”

Dimitris Papamitsos


Τόνισε ότι: “Ο κρατικός μηχανισμός θα είναι πάντα στις επάλξεις” και σχολίασε: “Έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα.” Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε δε ότι: “Όταν στέλνεται ένα μήνυμα «112» είναι για το καλό των πολιτών, πάντα, και το πρώτο μας μέλημα είναι η δική τους προστασία, οπότε οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας.”

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι: “Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, όποτε προέκυψαν μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με κλιματικές κρίσεις –φωτιές, πλημμύρες στην Εύβοια, στον «Ιανό»-, η πολιτεία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα