Μητσοτάκης: Θυμόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ που σφύριζε αδιάφορα το 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα

Μητσοτάκης: Θυμόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ που σφύριζε αδιάφορα το 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανομία στα Πανεπιστήμια στην Ώρα του Πρωθυπουργού στην Βουλή την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Eurokinissi

Το άσυλο θα καταργηθεί με κυβέρνηση ΝΔ, επανέλαβε ο Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έγινε παραβατικό άσυλο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε θέλει να αντιμετωπίσει συμμορίες των πολιτικών άκρων και εγκληματίες και δήλωσε: “Είμαστε με τη νομιμότητα, όχι τον καταληψία”

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο όπως υποστήριξε έγινε παραβατικό άσυλο, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ανομία στα ΑΕΙ, στη Βουλή.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι συνειδητά ανέχεται “συμμορίες των πολιτικών άκρων” και υπενθύμισε τη στάση του σημερινού κυβερνώνοντος κόμματος το 2008 “όταν καιγόταν όλη η Αθήνα” κατά τις διαδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

“Η κατάσταση στα δημόσια ΑΕΙ συνιστά κίνδυνο όχι μόνο για την παιδεία αλλά και για το σύνολο της δημόσιας ζωής” είπε και έκανε λόγο για απειλή για την ίδια τη δημοκρατία, διότι όπως είπε η βία και η ανομία που κυριαρχεί στα ΑΕΙ εξάγεται καθώς εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν τα πανεπιστημια ως βάση για δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου όπως η διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο, ενώ οι “συλλογικότητες” έχουν μετατρέψει σχολές σε στέκια κουκουλοφόρων, γιάφκες για μολότωφ και ορμητήρια για επεισόδια.

“Αυτό που λέγαμε πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταλυθεί στην πράξη απο γνωστούς αγνώστους τραμπούκους, έγινε παραβατικό ασύλο. Η διακίνηση των ιδεών και η γνώση διώκεται” υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης. Σχολίασε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει γίνει γιορτή των μολότωφ.

“Το κράτος εμφανίζεται ανίκανο και αδύναμο να προστατέψει φοιτητές καθηγητές και εργαζόμενους στα ΑΕΙ” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε ναό λογοκρισίας.

“Στην Ελλάδα του κ.Τσίπρα ο μόνος χώρος στον οποιο δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψη σου είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το άσυλο ιδεών μετατράπηκε σε άσυλο βίας” δήλωσε.

“Μέχρι πότε θα ανέχεστε παρακρατικές, φασιστικές πρακτικές;” ρώτησε επίσης τον κ.Τσίπρα και αναρωτήθηκε: “Με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους; Η με τις συμμορίες των τραμπόυκων και τους εγκληματίες;” προσθέτοντας: “Εμείς είμαστε με τον καθηγητή και όχι τον καταληψία. Με το φοιτητή και όχι το βαποράκι.΄Με το μαγαζάτορα και όχι τον κουκουλοφόρο. Είμαστε με τη νομιμότητα και την κανονικότητα”.

Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά φωτογραφίες απο βανδαλισμούς σε πανεπιστήμια.

Σχολίασε ειρωνικά ότι ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως αυτά είναι ακροδεξιά ατζέντα, ενώ όπως τόνισε αφορούν τους φοιτητές και τους καθηγητές τους οποίους τρομοκρατούν συμμορίες.

Παραδέχθηκε ότι δεν είναι τωρινό το πρόβλημα της βίας στα ΑΕΙ υποστήριξε όμως ότι τώρα τείνει να γίνει καθεστώς και πως η πραγματικότητα αυτή έχει εξαπλωθεί έξω από τα πανεπιστήμια.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα επειδή απλούστατα δεν θέλει να το κάνει” υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, επικαλούμενος το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου. “Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτε καλύτερο από τον υπουργό που με νόμο του αποφυλάκισε εγκληματίες” σχολίασε ειρωνικά. Σχολίασε επίσης ειρωνικά τη δήλωση Γαβρόγλου για ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και δήλωσε:

“Ολα αυτά θα τελειώσουν με την επόμενη κυβέρνηση. Με τη ΝΔ τα πανεπιστήμια μας θα καθαρίσουν από συμμορίες και τραμπούκους. Δε θα υπάρχει χώρος για καταλήψεις. Και το άσυλο θ καταργηθεί. Δε θα αλλάξει απλά ο νόμος”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: “Θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια ελεύθερα, ανοιχτά και ασφαλή” και είπε ότι θα στείλει στον πρωθυπουργό το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία που παρουσιάζεται αύριο. “Είστε το χθες της ισοπέδωσης της βίας και της ανομίας, είμαστε το αύριο της προόδου” πρόσθεσε.


Μητσοτάκης: “Θυμόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ του 3% που σφύριζε αδιάφορα το 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα”

Στη δευτερολογία του ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δε βλέπει ή δε θέλει να δει την πραγματικότητα, επιμένοντας πως η κατάσταση με τη συνειδητή ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτραχυνθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Καλεσε τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν ανέχεται τις καταλήψεις σε δημόσιο χώρο, εάν θεωρεί λογικό μία συλλογικότητα που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ένοπλης δράσης να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο και εαν πρέπει ή όχι το κράτος να παρεμβαίνει.

“Μα είστε σοβαρός; Υπάρχει πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που να παρουσιάζει την εικόνα του Μετσόβιου; Πουυπάρχει αυτή η εικόνα εγκατάλειψης, αυτό το αχούρι; Εχετε περπατήσει ποτέ την Πανεπιστημίου κ.Τσιπρα; Εχετε δει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα;”, αναρωτήθηκε.

Υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία φοιτητών και καθηγητών συμφωνει πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση στα ΑΕΙ της χώρας.

Σχολίασε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται φαινόμενα βίας, επικαλούμενος τη στάση του σημερινου κυβερνώντος κόμματος κατά τα εκτεταμένα επεισόδια του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Θυμόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ του 3% που σφύριζε αδιάφορα το 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα” είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε ότι η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. “Αυτή είναι μία σκληρή πραγματικότητα ιστορική την έχουμε πληρώσει με αίμα και δε θα ανεχθούμε ξανά τέτοια φαινόμενα”, είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε την κατηγορία ότι υπονομεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πρωτίστως στην αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου.

Απαντησε επισης στον κ.Τσίπρα που επικαλέστηκε συνεργασία ελληνικού πανεπιστημίου με το Columbia υπενθυμίζοντας ότι το Columbia δεν είναι κρατικό αλλά μη κρατικό ΑΕΙ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ιδεοληψία της αποτρέπει τη δημιουργία ενός Columbia στην Ελλάδα, αναφερόμενος για άλλη μία φορά σε ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα