Μητσοτάκης: Το καλάθι του νοικοκυριού δεν αφορά τους “αριστερούς του χαβιαριού”

Μητσοτάκης: Το καλάθι του νοικοκυριού δεν αφορά τους “αριστερούς του χαβιαριού”
Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει Rafalle και Belharra. “Στις υποκλοπές το χυδαίο συναντά το γελοίο”, είπε

Την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικά το “καλάθι του νοικοκυριού”, υπερασπίστηκε από την Πάτρα όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εφ όλης της ύλης, αναφέρθηκε και στις υποκλοπές, έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών και επισήμανε την παγίδα της απλής αναλογικής.

“Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού που ήδη αναχαιτίζει και ρίχνει τις τιμές σε δεκάδες προϊόντα -και αύριο μαθαίνω ότι θα εξαγγελθούν νέες μειωμένες τιμές από πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ – έχω να πω ένα πράγμα μόνο. Είναι ένα μέτρο, το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες.

Προφανώς δεν αφορά τους ‘αριστερούς του χαβιαριού’, όπως τους αποκαλούν στη Γαλλία ή τους ‘σοσιαλιστές της σαμπάνιας’, όπως τους αποκαλούν στη Γερμανία. Ενδιαφέρει όμως το μέσο Έλληνα, που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα αλλά βλέπει την πολιτεία να προσπαθεί να τον βοηθήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, απέναντι σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Με αυτούς λοιπόν και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν και το απαξιώνουν, ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού”, δήλωσε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης.

“Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ταυτόχρονα και αδύναμη χώρα”

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο τόπος εισέρχεται ουσιαστικά σε μία προεκλογική τροχιά εν μέσω ισάριθμων προκλήσεων, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, την ακρίβεια, αλλά και την ποιότητα του προεκλογικου κλίματος, υποστηρίζοντας ότι: “Δυστυχώς συναντώνται τελευταία οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδια κάποιων, εκτός και εντός συνόρων ενδεχομένως, που θα επιθυμούσαν μία αγκυλωμένη και ασταθή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να υποκύψουμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: “Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ταυτόχρονα και αδύναμη χώρα. Για αυτό και έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας”.

Συνέστησε μάλιστα στην Τουρκία να μην πανηγυρίζει “επειδή ο Τσίπρας κάλεσε τον πρέσβη της Γαλλίας και τον απείλησε πως θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία μας. Αυτά φίλες και φίλοι δεν γίνονται με ένα νόμο και ένα άρθρο. Οι Έλληνες θέλουν και θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν τα Rafalle, όπως θα παραλαμβάνουμε και τις νέες φρεγάτες και ας μείνουν ορισμένοι παραπονεμένοι”.

“Στην υπόθεση των υποκλοπών το χυδαίο συναντά το γελοίο”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχει να πει τίποτε για τα μεγάλα προβλήματα επιλέγει να δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα. Αναφέρθηκε στις υποκλοπές και επανέλαβε: “Τι θέλουν να μας πείσουν άραγε; Ότι εγώ δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου και τους γραμματείς, ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους;”

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα δημοσίευμα ότι το Predator δήθεν έσωσε την οικογένειά του Κυριάκου Πιερρακάκη από τη φωτιά στο Μάτι. “Τα παιδιά του και η γυναίκα του βρέθηκαν, όπως και πολλοί άλλοι, ύστερα από ώρα στη θάλασσα. Αλλά σύμφωνα με αυτούς που διασπείρουν αυτές τις άθλιες φήμες το λογισμικό εντόπισε μέσα στους καπνούς μόνο αυτούς και τους έσωσε”, είπε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε: “Αλλά δεν είναι τυχαία και αυτή η στοχοποίηση. Γιατί στο πρόσωπο ενός επιτυχημένου υπουργού θέλουν να αμαυρώσουν την επιτυχία του ψηφιακού κράτους”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην υπόθεση των υποκλοπών “το χυδαίο συναντά το γελοίο”, σχοιάζοντας ότι: “Μέχρι και στις διακοπές του κ.Τσίπρα έμπλεξαν τις παρακολουθήσεις. Μας είπαν ότι υπήρχε δήθεν ένα λογισμικό που τον παρακολουθούσε όταν ήταν σε κότερο. Λες και κάποιοι άγνωστοι κύκλοι τον ανάγκασαν να κάνει κρουαζιέρα, ενώ οι στάχτες στο Μάτι ήταν ζεστές”.

“Έχουμε μπροστά μας την ύπουλη παγίδα της απλής αναλογικής”

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε μάλιστα τα στελέχη της ΝΔ: “Έχουμε μπροστά μας την ύπουλη παγίδα της απλής αναλογικής, μία νάρκη στην ομαλή εξέλιξη. Για αυτό δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές, παρά μόνο σε εθνικές εκλογές, που πρώτα θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα και στη συνέχεια θα ισχυροποιήσουν και θα κάνουν πιο λειτουργική την επιλογή των Ελλήνων”.

Διαμήνυσε συνεπώς ότι: “Δεν υπάρχει χώρος για αδιαφορία και αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν και σε πολιτικές τερατογενέσεις ή σε αδιεξόδους συσχετισμούς. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει, σε αυτή τη συγκυρία αποφάσεις μίας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Σήμερα χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες, Για αυτό ο στόχος μας είναι ειλικρινής και ένας: Η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία”.

Ο πρωθυπουργός θέλησε όμως να στείλει ένα μήνυμα και στους κεντρώους ψηφοφόρους λέγοντας: “Δεν είμαστε κόμμα του ενός χρώματος, άσχετα αν προτιμούμε πάντα το γαλάζιο”, ενώ υποστήριξε ότι: “Σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα ουσιαστικά εναλλακτική πολιτική πρόταση”.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι από το 1975 έως το 1985 στην Πάτρα έκλεισαν 80 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και χάθηκαν άνω των 30.000 θέσεων εργασίας, αποδίδοντας το γεγονός αυτό σε “κοντόφθαλμες συνδικαλιστικές πρακτικές” και στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και μονιμοποίηση της κρατικής αδράνειας, καταλήγοντας: “Ε λοιπόν, είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι όλα αυτά ανήκουν στο χθες που δεν θα το ξαναζήσουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα