Μπακογιάννη: Ανησυχία για Τουρκία και φόβος για την περίοδο ακυβερνησίας

Μπακογιάννη: Ανησυχία για Τουρκία και φόβος για την περίοδο ακυβερνησίας
Eurokinissi

Ανησυχία για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη και προέβλεψε πως η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκνευρίσει την Ελλάδα. Τι είπε για την παρουσία Μητσοτάκη στα εγκαίνια του Ιδρύματος "Αντώνης Σαμαράς".

Την ανησυχία της – για πρώτη φορά όπως είπε- από το σκηνικό που έχει στήσει η Άγκυρα, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην επιθετική ρητορική, τονίζοντας οτι η περίοδος που φοβάται περισσότερο ειναι αυτή της ακυβερνησίας, που θα υπάρχει ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές.

Μιλώντας για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας είπε οτι “είναι μια γλώσσα που δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά. Δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χώρα να απειλεί ευθέως με πόλεμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ” και τόνισε πως “η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εφ όλης της ύλης με την Αμερική. Και πάνω στο τραπέζι έχει βάλει 5 θέματα: Την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την επίθεση στη ΣΥΡΙΖΑ, τα F-16, τον αποκλεισμό τους από τα f 35 και την Ελλάδα, λέγοντας τους πως “θα κάνουμε φασαρία αν δεν ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας“.

Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε ότι η Τουρκία θα συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα κάνει προσπάθεια να εκνευρίσει την Ελλάδα, ώστε να κάνουμε εμείς λάθος και να χρεωθούμε κάτι, την πρώτη λάθος κίνηση.

“Η περίοδος που φοβάμαι πιο πολύ είναι η περίοδος ακυβερνησίας. Ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές, τότε που θα είμαστε με υπηρεσιακή κυβέρνηση” είπε η κα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σημείωσε επίσης οτι ο Ερντογάν “δεν θα έρθει ούτε νύχτα ούτε μέρα. Ξέρει ότι είναι αυτοκτονικό κυρίως για την θέση της Τουρκίας αύριο. Θα προσπαθήσει να βάλει την Ελλάδα στη δύσκολη θέση”. Αναφορικά με τις εκλογές επανέλαβε την εκτίμισή της οοτι ο Ενρογάν θα κερδίσει τις εκλογές.

Αναφερόμενη στα εγκαίνια του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” σημείωσε ότι δεν πήγε καθώς ήταν στην Κρήτη, αλλά προσέθεσε ότι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη “ήταν μια απάντηση στα σενάρια που λένε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα ρίξουν τον νυν πρωθυπουργό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα