Μπουτάρης: Αποτέλεσμα παραπληροφόρησης και ενίσχυσης του εθνοπατριωτισμού τα συλλαλητήρια

State dinner in honor of the President of Israel, Reuven Rivlin, at the Presidential Mansion in Athens, Greece on January 29, 2018. /       ,  ,   ,   29  2018.
State dinner in honor of the President of Israel, Reuven Rivlin, at the Presidential Mansion in Athens, Greece on January 29, 2018. / , , , 29 2018. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Δήλωση - παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης - Η ενίσχυση του εθνικοπατριωτισμού μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα μπορεί να έχει, επισημαίνει

«Το συλλαλητήριο ήταν αναμενόμενα μεγάλο. Θεωρώ ότι τα συλλαλητήρια είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης του κόσμου και ενίσχυσης του εθνοπατριωτισμού, από τον οποίο μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα μπορεί να έχουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σαν κράτος

"Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σαν κράτος. Το κράτος των Σκοπίων είναι απαραίτητο για την ειρήνη και τη σοβαρότητα στα Βαλκάνια και εμείς σαν σοβαρό κράτος πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας που γίνεται", δήλωσε το πρωί για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης είπε ότι τον ενοχλεί και τον ίδιο το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας", αλλά επανέλαβε ότι θα δεχόταν το "Νέα Μακεδονία".

Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να την πω Δημοκρατία της Μακεδονίας

"Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να την πω Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα μπορούσα όμως να την λέω Νέα Μακεδονία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν τον τόνο στα δύο συλλαλητήρια έδωσαν ακραίοι εθνικιστές, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν τέτοιες ομάδες αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν τον τόνο. "Όχι όσοι πήγαν δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές. Ότι υπήρχαν ομάδες δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά δεν τον έδωσαν τον τόνο οι ακραίοι", δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε για ακόμα μία φορά την άποψη του ότι κόσμος δεν είναι καλά πληροφορημένος για την υπόθεση, σημειώνοντας πως η ιστορία δεν παραποιείται, ούτε κλέβεται και πως δεν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια.

Από αυτά τα λίγα που άκουσα είναι εμπρηστικός λόγος (του Θεοδωράκη). Δεν διαφέρει πολύ από την ομιλία του κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τη θέση της Εκκλησίας είπε πως "μπορεί να μιλάει αλλά δεν μπορεί να καθοδηγεί", ενώ για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη σημείωσε πως "ήταν εμπρηστική όπως και του Φραγκούλη Φράγκου".

"Από αυτά τα λίγα που άκουσα είναι εμπρηστικός λόγος. Δεν διαφέρει πολύ από την ομιλία του κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν και οι δύο λόγοι εμπρηστικοί", τόνισε.

Ο Μίκης, είπε, είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Συλλαλητήριο, Γιάννης Μπουτάρης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπουτάρης: Η ομιλία Μίκη Θεοδωράκη ήταν το ίδιο εμπρηστική με του Φραγκούλη Φράγκου

SHARE:

24Media Network