ΝΔ: Άλλο μονομερείς ενέργειες, άλλο νταούλια και ζουρνάδες

ΝΔ: Άλλο μονομερείς ενέργειες, άλλο νταούλια και ζουρνάδες

Η δήλωση Μητσοτάκη για μείωση φόρων χωρίς την έγκριση των δανειστών και τι σηματοδοτεί σύμφωνα με τους συνεργάτες του

Η δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα προχωρήσει ακόμα και χωρίς την έγκριση των δανειστών στη μείωση φόρων δεν σημαίνει μονομερείς ενέργειες τύπου ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με χαρακτηριστικότερη αυτή της Φώφης Γεννηματά που παρομοίασε το tweet του προέδρου της ΝΔ ότι «δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών» με αντίστοιχες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με νταούλια και ζουρνάδες για τις αγορές το 2015.

Όπως εξηγούν συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στο γεγονός ότι έχει να παρουσιάσει ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής και ως εκ τούτου είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει, δηλαδή να μειώσει φόρους και κρατικές δαπάνες ώστε να τηρούνται οι στόχοι του μνημονίου.

Αυτό που κυρίως επιχειρεί να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι οι επιθέσεις που δέχεται από το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο του απευθύνει την κατηγορία ότι ταυτίζεται με τις απαιτήσεις των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών. «Δεν είμαστε οι προσκυνημένοι όπως θέλει να μας παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζουν πηγές του Μοσχάτου σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, και έχει ήδη μονογράψει ένα τέταρτο δεσμεύοντας τη χώρα σε αιώνια λιτότητα».

Σε κάθε περίπτωση η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη, όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή στο πλαίσιο της υπάρχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ και εξηγώντας παραπέρα το βαθύτερο νόημά της παραπέμπουν στο πως χειρίστηκε ζητήματα περικοπών και οριζόντιων απολύσεων που ζητούνταν από τους δανειστές την περίοδο που προΐστατο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

SHARE: