ΝΔ: Κόκκινο πανί ο ΣΥΡΙΖΑ και η γαλάζια εσωστρέφεια

ΝΔ: Κόκκινο πανί ο ΣΥΡΙΖΑ και η γαλάζια εσωστρέφεια

Αυστηρά μηνύματα προς τους τομεάρχες της ΝΔ αναμένεται να στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των αναταράξεων που δημιούργησαν οι παρεμβάσεις Μεϊμαράκη και Κατερίνας Παπακώστα

Να προλάβει τυχόν νέα κρούσματα διαφοροποιήσεων από την επίσημη κομματική γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει συγκαλέσει σήμερα το πρωί στις 10 συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό την προεδρία του. Η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε από την ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη και έκλεισε με το επεισόδιο που είχε ως πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Παπακώστα.

Στο Μοσχάτο βρίσκονται υπ’ ατμόν καθώς μπορεί η ΝΔ να έχει κατοχυρώσει τη δημοσκοπικά πρωτιά εντούτοις τα τελευταία απανωτά επεισόδια με στελέχη του κόμματος να διαφοροποιούνται από κεντρικές πολιτικές επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και αν μετά έγινε προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, κρατούν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί κλίμα εσωστρέφειας. Μάλιστα στην περίπτωση της κας Παπακώστα που αναγκάστηκε να κάνει δήλωση διάψευσης λέγεται ότι απειλήθηκε μέχρι και με διαγραφή.

Σημείο τριβής και αναζητήσεων στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου εκφράζονται διαφορετικές απόψεις, αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα λεγόμενα «αντισταθμιστικά» μέτρα που φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεύτερο ζήτημα που ανακύπτει είναι το πώς χειρίζεται και διαχειρίζεται η ΝΔ το αίτημά της για εκλογές και πολιτική αλλαγή. Και στο πλαίσιο όλων αυτών τα ερωτήματα περί συναίνεσης ή συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται.

ADVERTISING

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κλείσει κάθε χαραμάδα αναπροσαρμογής της γραμμής του «σκληρού ροκ» που ακολουθεί η ΝΔ και αυτός είναι ο λόγος που συγκαλείται σήμερα σε συνεδρίαση το σκιώδες γαλάζιο υπουργικό συμβούλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network