ΝΔ: Ο Τσίπρας σύρεται να υιοθετήσει την πρόταση μας για το αφορολόγητο

ΝΔ: Ο Τσίπρας σύρεται να υιοθετήσει την πρόταση μας για το αφορολόγητο
Τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνεντευξη του στην ΕΡΤ και την προαναγγελία ότι θα φέρει προς ψήφιση την Παρασκευή το αφορολόγητο στη Βουλή, από την οποία ο Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα απέχει, εξαπέλυσε η ΝΔ

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι θα φέρει προς ψήφιση την Παρασκευή το αφορολόγητο στη Βουλή, από την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι η Νέα Δημοκρατία θα απέχει, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

“Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είναι αμετανόητος παρά το διπλό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές. Αφού μετέτρεψε την Βουλή σε πλυντήριο των τελευταιων ρουσφετολογικών δευθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σύρεται πλέον να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου την οποία μόνος του ψήφισε. Προφανώς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα τις μέρες για να γίνει οριστικά πράξη η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ. 

Η ανακοινωση πάντως είναι προσεκτικά διατυπωμένη αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο η ΝΔ να προσέλθει στη Βουλή για να μη χαρίσει το αφορολόγητο στον κ.Τσίπρα, αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζοντας την απόφαση για αποχή από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα μέχρι την προκήρυξη εκλογών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στον Ant1 το βράδυ της Δευτέρας είχε πει με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και την κατάθεση του νέου Ποινικού Κώδικα: “Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα πάμε αύριο στη Βουλή θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείς να μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής που δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει -γιατί αυτό είχε πει ο κ.Τσίπρας -και ανοίγει την τελευταία στιγμή για μία σειρά από διευθέτησεις. Να τα κάνουν μόνοι τους, θα τα κάνουν χωρίς εμάς”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα