ΝΔ: Συνειδητό έγκλημα το δημοψήφισμα

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Ευθύνες προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επέρριψε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς όπως υποστήριξε στην κυβέρνηση γνώριζαν τις αρνητικές συνέπειες του δημοψηφίσματος, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα σχέδια Βαρουφάκη

Ενας χρόνος από το δημοψήφισμα και η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «παρωδία»,  «μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας» καθώς και «έγκλημα εις βάρος του λαού» το οποίο και  κόστισε ακριβά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως το αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης και του δημοψηφίσματος το πληρώνουν πλέον οι συνταξιούχοι και οι μθισθωτοί  επιρρίπτοντας ξεκάθαρα ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα. «Όλα τα γνώριζαν στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας άλλα σχεδίαζε, άλλα ζήτησε και άλλα έκανε. Όταν οι πολίτες είπαν όχι εκείνος έκανε δεκτές σκληρότερες προτάσεις  των δανειστών.  Είναι έγκλημα γιατί κόστισε δεκάδες δις. Πρόκειται για έγκλημα συνειδητό. Γνώριζαν τις συνέπειες του. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνείται να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για  εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε μάλιστα και στις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ επισημαίνοντας πως  σχεδιαζόταν κήρυξη έκτακτης ανάγκης, διασφάλιση βασικών αγαθών από υπουργεία , εθνικοποίηση τραπεζών. «Ο κ. Τσίπρας πριν το δημοψήφισμα είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Άμυνας. Ο κ. Καμμένος δήλωνε τότε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη  σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος παρουσιάζοντας στοιχεία που σύμφωνα με τη ΝΔ αποδεικνύουν πως η απόφαση για το δημοψήφισμα στοίχισε στη χώρα και τους πολίτες περισσότερα από 70 δις ευρώ. Όπως είπε το δημόσιο έχασε 25 δις ευρώ, , χάθηκαν σοβαρές επενδύσεις, χάθηκαν 21 δις από το γεγονός ότι η οικονομία παραμένει στην ύφεση ενώ έκανε λόγο για απώλεια 21 δις ευρώ του ΑΕΠ, 5000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, μειώσεις  3 δις από εισπράξεις από τη ναυτιλία, μείωση στις εξαγωγές κατά 1,7 δις ευρώ ενώ τα λουκέτα στο α εξάμηνο του 16 αυξήθηκαν κατά 42%. Σύμφωνα με τη ΝΔ το δημοψήφισμα προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα καθώς στα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται και τα μέτρα λιτότητας αλλά και ο κόφτης που, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο μπορεί να φτάσουν και τα 17 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστιες καθώς όπως είπε γνώριζαν στην κυβέρνηση πως θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος με καταστροφικές συνέπειες.

«Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας στις 30 Νοεμβρίου του 11 όταν ετέθη θέμα δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου έλεγε πως « αν επιχειρήσει να θέσει τέτοια ζητήματα η κατάρρευση θα είναι γεγονός».

Ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε δηλώσεις και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην κυβέρνηση γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις από το δημοψήφισμα όπως τη συνάντηση που είχαν οι κκ Δραγασάκης και Τσακαλώτος με τον Μάριο Ντράγκι αλλά και συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη  ο οποίος και εκτιμούσε πως «χωρίς μνημόνιο το πρόγραμμα θα καταρρεύσει». Μάλιστα στη ΝΔ στέκονται και στη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι «προφανώς γνώριζαν» ότι θα κλείσουν οι τράπεζες.

«Ολα αυτά είναι στοιχεία που θα απασχολήσουν την εξεταστική επιτροπή. Η σημερινή μέρα είναι μια θλιβερή επέτειος. Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και από ένα έγκλημα που διαπράχθηκε συνειδητά εις βάρος του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος και κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης όταν ένα μέλος ή περισσότερα προδιαγράφουν τέτοιας κλίμακας σχέδια για τη χώρα αν δεν τα γνωρίζει δεν μπορεί να λέει ότι κυβερνά. Αν τα γνωρίζει τότε είναι συνυπεύθυνος. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και γνώριζε καλά» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ:  Η ιστορία δεν παραγράφεται

«Η ΝΔ υποστήριξε με θέρμη το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή ΝΑΙ στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για το περσινό «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να "υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν", αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε», σχολιάζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Δημοψήφισμα
SHARE: