ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος με στοχευμένα χτυπήματα για το “παρακράτος”

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος με στοχευμένα χτυπήματα για το “παρακράτος”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νικος Παππάς στην Βουλή Eurokinissi

Στο "γαλάζιο" στόχαστρο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Η Κουμουνδούρου επιμένει για τον Αντώνη Σαμαρά και καταγγέλλει κινήσεις αντιπερισπασμού.

Αντιπαράθεση με “τακτικά χτυπήματα” και σήμερα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κατηγορίες για «παρακράτος» και το ηχητικό του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Αυτά ενώ συνεχίζεται η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κάλυψη και αποκλίσεις

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας γίνεται προσπάθεια η όλη υπόθεση να “φθάσει” στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του Νίκου Παππά. Ταυτοχρόνως  όμως  το κυβερνητικό κόμμα εντοπίζει και “αποστάσεις” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε την αποπομπή του Νίκου Παππά, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι μετά την αποκάλυψη του ηχητικού θα ήταν “ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας”. Μάλιστα έθεσε ευθέως θέμα εμπλοκής του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι  του “ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;”

Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

 

Μάλιστα σε νέα δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας αποσαφήνισε ότι το θέμα αυτό θα επανέρχεται από την Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως “το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του” προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “έχει μόνο δύο επιλογές.Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους”.

Αυτά την ίδια στιγμή που πηγές της Νέας Δημοκρατίας από την Προανακριτική Επιτροπή -όπου και σήμερα καταθέτει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – υποστήριζαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης “άδειασε Παππα και Τσίπρα”. Επισημαίνουν πως όταν ο Δ.Παπαγγελόπουλος ρωτήθηκε για τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εμπλοκής του Αντώνη Σαμαρά μίζα 2,6 δις ευρώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι γι αυτό. Απάντηση που στην Ν.Δ εκτιμούν ως “τήρηση αποστάσεων”.

Πάντως για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση. Εξαίρεση ο Άδωνις Γεωργιάδης που χθες στην βουλή αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας “ωραίες οι θεωρίες και πώς από τη σουπιά πετάτε το μελάνι για να θολώσετε αυτά που ακούμε, αλλά δεν υπάρχει κανένα ηχητικό Σαμαρά να κάνει καμία διαμεσολάβηση”.

Μάλιστα ανέφερε – απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι τον πρώην πρωθυπουργό έχει “κρίνει η πολιτική του διαδρομή όλο αυτό το διάστημα που ο ελληνικός λαός τον τίμησε με όλα τα αξιώματα. Ξέρετε τι άλλο τον έχει κρίνει; Η φράση που θα σας πάει μέχρι τέλους, όπως και σας πάει”.

Σηκώνει το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά σε όλα τα παραπάνω προκαλώντας την Νέα Δημοκρατία να διευρύνει εάν το επιθυμεί την διαδικασία δίωξης και σε άλλα πρόσωποα. Παράλληλα κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού ενώ διατηρεί το θέμα Σαμαρά στην επικαιρότητα με το πρωτοσέλιδο της  Αυγής, να αναφέρεται σε “μίζες 2,6 δις στην Ν.Δ του Σαμαρά”

Για την δήλωση του Στέλιου Πέτσα σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει”. Ουσιαστικά από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέρχεται η τακτική που ακολούθησε συνολικά για τα ζητήματα αυτά στο παρελθόν.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του κομματος, Αλέξης Τσίπρας τον Οκτώβριο του 2019 όταν δηλαδή αποφασίστηκε η δημιουργία της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis από την κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι μπαίνει στο στόχαστρο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση “επιζητεί παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο” αλλά “δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα». Μάλιστα στις 19 Μαίου όταν και συζητήθηκε το θέμα της διεύρυνσης του καητηγορηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε αναφερόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως “ενώ το πρόβλημά του ήταν και είναι με το μέτωπο κατά της διαφθοράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με εμένα προσωπικά, επέλεξε να στοχοποιήσει τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης”.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

 

Αντίστοιχη άλλωστε εκτίμηση εξέφρασε και κατά την σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τόνισε πως “Απομόνωσαν εμένα γιατί ήμουν ο στόχος. Γιατί επίσης μόνο εγώ κι όχι ο Τσιπρας; Δεν τολμάνε να τα βάλουν με τον Τσίπρα”. Επισήμανε ότι “εμένα με θεωρήσατε αδύναμο στόχο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα με εγκαταλείψει. Διαπίστωσα πως στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι. Δεν πουλάνε”.

Πάντως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν στον αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα της όλης ιστορίας με το ηχητικό του Σ.Μιωνή. Τονίζουν μάλιστα τον παρακρατικό χαρακτήρα των μεθοδεύσεων Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου “θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός. Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα