ΝΔ: Θα είναι δωρεάν τα rapid test κορονοϊού, ο Λουράντος είναι ΣΥΡΙΖΑ 

ΝΔ: Θα είναι δωρεάν τα rapid test κορονοϊού, ο Λουράντος είναι ΣΥΡΙΖΑ 
AP

Πηγές της ΝΔ διαψεύδουν τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τον οποίο κατηγορεί ότι για συντεχνιακούς λόγους θέλει τιμοκατάλογο για τα ατομικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε φαρμακεία

Τα rapid test για κορονοϊό στα φαρμακεία θα είναι δωρεάν, επιμένουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, αποδίδοντας τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνο Λουράντο.

“Ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε φαρμακεία. Καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο” αναφέρουν ειδικότερες πηγές της ΝΔ.

“Επί της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Για το ζήτημα των rapid test σε φαρμακεία είχαν εκδώσει επίσημες ανακοινώσεις τόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η στάση του ΦΣΑ είναι σαφώς πιο σκληρή, καθώς κάνει λόγο για “εξαιρετικής προχειρότητας μέτρα” για τα οποία δεν προηγήθηκε καμία συνεννόηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Σε πιο ήπιους τόνους, αλλά με το ίδιο δια ταύτα, η ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφέρει ότι η εξαγγελία θα συζητηθεί στο ΔΣ του Συλλόγου, αφού προηγηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου “να εξετασθούν και και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και την διαδικασία διάθεσής” των τεστ.

Το ζήτημα που θέτουν οι φαρμακοποιοί αφορά ουσιαστικά στη διενέργεια των τεστ, καθώς εκτιμούν ότι ιδίως οι ηλικιωμένοι πολίτες θα ζητούν βοήθεια για να το πραγματοποιήσουν, άρα και στον αναλώσιμο εξοπλισμό που θα απαιτείται. Τίθεται επίσης το ερώτημα ποιος θα έχει την ευθύνη να δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ στον ΗΔΙΚΑ.

Η ΝΔ νωρίτερα εξέδωσε μία λίστα με ερωτήσεις και απαντήσεις για το rapid test στα φαρμακεία, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι δωρεάν, εξηγώντας ότι τα συγκεκριμένα τεστ προορίζονται για κατ’ οίκον χρήση και συνεπώς είναι απλά, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για καθοδήγηση από το φαρμακοποιό με μία μικρή επιβάρυνση για την υπηρεσία του, ενώ αναφέρει επίσης ότι θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα όπου οι πολίτες που θα διαγνωσθούν θετικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (19/03), είχε ανακοινώσει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα