Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας

Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ
Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ MOTIONTEAM

"Θα αποδείξουμε ότι συμβαίνουν θαύματα" τόνισε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι Αθήνα και Σκόπια θα κατορθώσουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες" ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Όπως υπογράμμισε, ένας από τους πυλώνες της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ότι οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά το όνομα "Μακεδονία".

ADVERTISING

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και αντίσταση κατά της συμφωνίας και στις δύο χώρες. Τόνισε δε ότι το "καλύτερο" που επικαλούνται η αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα στην κάθε χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι η εναλλακτική θα ήταν να μην υπάρχει καμία συμφωνία.

"Πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν θαύματα ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας" ανέφερε στην πιο χαρακτηριστική αποστροφή της συνέντευξής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκόπια, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΓΔΜ: Πρωτοβουλία για Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα - Ζάεφ

Ζάεφ: Έχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Καμμένο - Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει

Γκουτέρες: Η συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ παράδειγμα επίλυσης ειρηνικών διαφορών

Κατρούγκαλος: Μόνο με 151+ η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

SHARE:

24Media Network