Ο Καμμένος, η Φώφη κι ο Βενιζέλος

Ο Καμμένος, η Φώφη κι ο Βενιζέλος

Οι δηλώσεις του πρόεδρου των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση του χθες με τον Τσίπρα περί “βαριδίων” που στέκονται εμπόδιο στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προκαλούν πολλές αντιδράσεις

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συγκυβερνήσει για δεύτερη φορά, περί “βαριδίων” που στέκονται εμπόδιο στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτημα για ενδεχόμενη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και συγκεκριμένα για την περίπτωση να συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ σε αυτή, ο κ.Καμμένος είπε: “Ελπίζω η κα. Γεννηματά, τον κ. Βενιζέλο να τον βάλει στην άκρη, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα να το συζητήσουμε”.

Η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε έντονα και μάλιστα με γραπτό σχόλιο: “Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου, απαξιούμε να τις σχολιάσουμε”.

Γεγονός είναι πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως τη συμφέρει πολιτικά το ότι στην παρούσα φάση έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος. Εάν ετίθετο όρος από το ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει σε οποιαδήποτε θέση ο κ.Βενιζέλος και εκείνος επέμενε, το ΠΑΣΟΚ θα ερχόταν αντιμέτωπο με νέο κίνδυνο διάσπασης.

Γεγονός είναι επίσης ότι δε συμφώνησαν όλοι με την απόφαση της κ.Γεννηματά να μην δεχθεί να μπει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εκτός εάν σε αυτό συμμετείχαν και τα πέντε κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή και το Ποτάμι και κυρίως η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν για παράδειγμα υπέρ της συνεργασίας.

Σημειωτέον όμως ότι “εγκέφαλος” της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι ένας γνώριμος από τα παλιά, ο Κώστας Λαλιώτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα